Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | newsmotoChoice: 125

ΝΕΑ

Fiat 500 Made in Algeria (+video)

  • newsautoteam

Οι εργασίες κατασκευής του νέου εργοστασίου της Fiat στην Αλγερία αναμένεται να ολοκληρωθούν ως το τέλος του καλοκαιριού και η παραγωγή σε αυτό θα ξεκινήσει εντός της χρονιάς.

Πέρυσι τον Οκτώβριο, ο Όμιλος Stellantis υπέγραψε συμφωνία με την κυβέρνηση της Αλγερίας για την κατασκευή αυτοκινήτων και ανταλλακτικών τής Fiat στη βορειοαφρικανική χώρα, όπως και την ανάπτυξη δικτύου after sales.

Το σχέδιο εκπονήθηκε στο πλαίσιο του νέου επιχειρηματικού πλάνου «Dare Forward 2030» και τώρα ανακοινώθηκε το πρόγραμμα παραγωγής το οποίο θα αρχίσει μέσα στο 2023.

Όπως έγινε γνωστό, οι εργασίες για τη δημιουργία των εγκαταστάσεων στην παραθαλάσσια πόλη Oran αναμένεται να ολοκληρωθούν ως το τέλος του προσεχούς Αυγούστου και στο εργοστάσιο θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται το 500 Hybrid προς το τέλος της χρονιάς.

Όπως δήλωσε ο Olivier François, Διευθύνων Σύμβουλος της Fiat και της Abarth και Υπεύθυνος Μάρκετινγκ αυτών σε παγκόσμιο επίπεδο, «το 500 Hybrid θα είναι το πρώτο Fiat που θα κατασκευαστεί εδώ και σύντομα θα ακολουθήσει και το Doblo. Επίσης, σε λίγα χρόνια θα ακολουθήσει η παραγωγή και ενός νέου μοντέλου το οποίο ακόμα είναι στο στάδιο του σχεδιασμού.

»Από σήμερα, τα 500 Hybrid, 500X, Tipo -αλλά και τα επαγγελματικά Doblo, Scudo και Ducato- είναι διαθέσιμα, ώστε κάθε αγοραστής στην Αλγερία να μπορεί να βρει το Fiat που ταιριάζει στις ανάγκες του».

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, o Όμιλος Stellantis θα επενδύσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ στην Αλγερία για τη δημιουργία των κατάλληλων εγκαταστάσεων και του υπόλοιπου δικτύου που απαιτείται για την παραγωγή και μεταφορά των αυτοκινήτων τόσο εντός της χώρας όσο και προς εξαγωγή.

Ο Olivier François δήλωσε, επίσης, ότι ως το 2026 θα δημιουργηθούν άλλες 2.000 θέσεις εργασίας και θα κατασκευάζονται στη χώρα 90.000 αυτοκίνητα της Fiat ετησίως. Επιπλέον, επισήμανε ότι η Αλγερία και ο όγκος παραγωγής των μοντέλων της εκεί θα συμβάλλει στην προσπάθειά της να πουλά η ιταλική εταιρεία 1.000.000 οχήματά της ετησίως στις χώρες της κεντρικής και ανατολικής Αφρικής ως το 2030.

Τέλος, ο Ali Aoum, Υπουργός Βιομηχανίας και Παραγωγής Φαρμακευτικών προϊόντων της Αλγερίας τόνισε στην ομιλία του κατά την ανακοίνωση του χρονοδιαγράμματος έναρξης λειτουργίας του εργοστασίου: «Η υποστήριξη της Fiat -και κατ’ επέκταση του αυτοκινητικού οικοσυστήματος της Αλγερίας- έχει ένα συμβολισμό που αντικατοπτρίζεται στις διαχρονικά καλές σχέσης μεταξύ των δύο κρατών.

»Ο συνδυασμός των προσπαθειών μας θα αποτελέσει ορόσημο αποδοτικότητας και βιωσιμότητας. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούμε μια έρευνα για ένα εργοστάσιο που πιθανόν θα μας ανοίξει νέους ορίζοντες και θα ξεπεράσει τις προσδοκίες μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Fiat 500e: Το όνειρο κάθε γυναίκας
Η μεγάλη επιστροφή των Fiat Panda και Punto
Οδηγούμε τα θρυλικά Fiat 131 Abarth Rally & Lancia Fulvia 1.6 HF

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Οι υπόλοιπες ειδήσεις στο Πρώτο ΘΕΜΑ