Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ferrari SP51: Mία και μοναδική!

Ελλάδα 15:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ferrari SP51: Mία και μοναδική!

ΝΕΑ

Ferrari SP51: Mία και μοναδική!

ΝΕΑ

Η Ferrari, συνεχίζει να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία. Να δημιουργεί τα όνειρά μας.

Advertisement
Advertisement

Μετά την παρουσίαση της Purosangue και τη μεγάλη δημοσιότητα που είχε το πρώτο SUV μοντέλο στην ιστορία της, η Ferrari εμφάνισε για όλους εμάς την πιο πρόσφατη δημιουργία της.

Είναι η SP51, ένα ξεχωριστό και πραγματικά μοναδικό roadster το οποίο προήλθε από το αντίστοιχο πρόγραμμα που ονομάζεται «Special Projects» και έχει θεσπίσει η ιταλική εταιρεία αποκλειστικά για όσους πελάτες της θέλουν να αποκτήσουν ένα ξεχωριστό όχημά της το οποίο να είναι μόνο γι’ αυτούς.

Όπως ανακοινώθηκε, η SP51 κατασκευάστηκε για έναν πολύ καλό συλλέκτη μοντέλων τής Ferrari από την Ταϊβάν και βασίζεται στα μηχανικά μέρη τής 812 GTS. Κατά κάποιον τρόπο θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελεί μια roadster εκδοχή της τελευταίας, όπως αναφέρουν και τα στελέχη του Maranello.

Advertisement
Advertisement

Συνεπώς, η SP51 διαθέτει τον V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα χωρητικότητας 6.496 κ. εκ. ο οποίος αποδίδει 799 ίππους/8.500 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 718 Nm/7.000 σ.α.λ. Μάλιστα, επισημαίνεται ότι είναι το πρώτο τέτοιο όχημα που κατασκεύασε η Ferrari τα τελευταία 50 χρόνια, δηλαδή που συνδυάζει ένα roadster αμάξωμα με τον V12 κινητήρα τοποθετημένο εμπρός.

Advertisement

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την εταιρεία, το αμάξωμα του καινούργιου, μοναδικού, οχήματος σχεδιάστηκε προσεκτικά σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και μελετήθηκε ως προς την αεροδυναμική του, ώστε η τελευταία να μην διαφοροποιηθεί από την αντίστοιχη τιμή τής 812 GTS (σε αυτή εκτιμάται ότι ο συντελεστής οπισθέλκουσας είναι 0,33).

Advertisement

Ο ιδιοκτήτης-συλλέκτης της SP51 διάλεξε για το αμάξωμά της ένα κόκκινο χρώμα το οποίο θυμίζει έντονα αυτό της Ferrari 410 S του 1955. Στο πίσω μέρος του καινούριου οχήματος υπάρχουν στοιχεία που παραπέμπουν στην 599 GTB Fiorano. Για το εσωτερικό της, επέλεξε επένδυση στην ίδια απόχρωση με το αμάξωμα και μπλε ραφές.

Η Ferrari δεν ανακοίνωσε λεπτομέρειες για τις επιδόσεις της SP51 ούτε αποκάλυψε την τιμή της. Άλλωστε, αυτή είναι ένα όχημα το οποίο θα αποτελεί περισσότερο ένα έκθεμα παρά ένα μέσο για να διαπιστώσει ο ιδιοκτήτης της πόσο καλός (ή κακός) οδηγός είναι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ξεκίνησε η ασύστολη κερδοσκοπία με τη Ferrari Purosangue
LaFerrari καταστρέφεται σε προστατευτικό κιγκλίδωμα (+video)
Ferrari F12: Δείτε την να ξεπερνά τα 300 (+video)

Advertisement