Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ferrari F12: Δείτε την να ξεπερνά τα 300 (+video)

Ελλάδα 6:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ferrari F12: Δείτε την να ξεπερνά τα 300 (+video)

ΝΕΑ

Ferrari F12: Δείτε την να ξεπερνά τα 300 (+video)

ΝΕΑ

Μια δεκαετία μετά το ντεμπούτο της, η F12, το υπεραυτοκίνητο με τον V12 κινητήρα συνεχίζει να μας εντυπωσιάζει.

Advertisement
Advertisement

Η Ferrari F12 κάνει τα 300 χλμ/ώρα στην Autobahn να φαίνονται εύκολα

Η Ferrari F12 ή επίσημα η F12 Berlinetta άλλαξε τα δεδομένα όταν παρουσιάστηκε το 2012.

Με έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα V12 κάτω από το καπό της, κέρδισε το βραβείο «The Supercar of the Year 2012» του Top Gear. Ο κινητήρας F140 FC 12-των 6,3 λίτρων κέρδισε επίσης βραβεία και συγκεκριμένα το Βραβείο «Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς 2013» στην κατηγορία «Καλύτερης Απόδοσης» και τη διάκριση «Καλύτερος Κινητήρας άνω των 4,0 λίτρων».

Advertisement
Advertisement

Παρά το γεγονός ότι κυκλοφορεί εδώ και μια δεκαετία, η Ferrari F12 εξακολουθεί να είναι ένα αυτοκίνητο γοήτρου. Επίσης, πάντα εντυπωσιάζει όσον αφορά την ταχύτητα στην ευθεία. Αυτό μας θύμισε το κανάλι «AutoTopNL» στο Youtube, που έκανε μία μια γρήγορη… βόλτα σε Γερμανική Autobahn χωρίς όριο ταχύτητας και το κινηματογράφησε. Η Ferrari F12 μπορεί να… υπερηφανεύεται πως είναι το τέταρτο πιο δυνατό μοντέλο που έχει κατασκευάσει ποτέ η Ferrari. Mε κινητήρα 730 ίππων, κάνει το 0-100 χλμ/ώρα σε 3,1 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της ταχύτητα ήταν 340 χλμ/ώρα.

Στην διαδρομή υψηλής ταχύτητας, η Ferrari F12 έσπασε εύκολα το φράγμα των 322 χλμ/ώρα με την πρώτη προσπάθεια. Για να είμαστε δίκαιοι, η κίνηση ήταν ανύπαρκτη κατά τη διάρκεια του περάσματος, γεγονός που διευκόλυνε το ιταλικό supercar να βάλει… φωτιά στον αυτοκινητόδρομο. Προς το τέλος του βίντεο, η F12 μπόρεσε να πετύχει 337 χλμ/ώρα, κάτι λιγότερο από την τελική της ταχύτητα που ισχυρίστηκε η αυτοκινητοβιομηχανία πριν από 10 χρόνια.

Advertisement

Δυστυχώς, το μέλλον του V12 της Ferrari είναι αβέβαιο, χάρη στην εποχή της ηλεκτροκίνησης και των αυστηρών περιορισμών εκπομπών ρύπων. Ως τώρα η Daytona SP3 και η 812 και το SUV Purosangue, τον κρατούν ζωντανό προς το παρόν.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Veloqx Fangio είναι η πιο ακραία Ferrari F12 (+video)
Video: Ζάπλουτος βαριέται και καταστρέφει supercars
Ferrari F12M: Ο νέος πόθος…