Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ferrari SF90 VS: Καθοδόν υβριδική και πανίσχυρη! (+video)

Ελλάδα 16:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ferrari SF90 VS: Καθοδόν υβριδική και πανίσχυρη! (+video)

ΝΕΑ

Ferrari SF90 VS: Καθοδόν υβριδική και πανίσχυρη! (+video)

ΝΕΑ

Μία ισχυρότερη και υβριδική έκδοση της SF90 Stradale ετοιμάζει αυτό τον καιρό η Ferrari στην πίστα δοκιμών του Maranello.

Advertisement
Advertisement

To πρωτότυπο εθεάθη και φέρει στοιχεία από την 488 Pista και συνεπώς από τη Formula 1.

Στο Maranello παρελαύνουν αυτό το διάστημα οι εντυπωσιακές… Ιταλίδες, με σκοπό να είναι έτοιμες στα τέλη του 2023. Πρόκειται για πρωτότυπη, ακόμη πιο καυτή εκδοχή της SF90 Stradale με πανίσχυρο V12 απόδοσης 830 ίππων, με την ιδιαιτερότητα ενός υβριδικού συστήματος που θα προσθέτει ιπποδύναμη και κάποιον… εναρμονισμό με τους αυστηρούς κανόνες για τις εκπομπές CO2. Η εντυπωσιακή SF90 πιθανότατα θα φέρει τα γράμματα VS στην ονομασία της, τα οποία προκύπτουν από το Versione Stradale. Το τελευταίο μοντέλο που έφερε τα δύο αυτά γράμματα ήταν η 812 VS η οποία στη συνέχεια μετονομάστηκε σε 812 Competizione.

Advertisement
Advertisement

Ένα άλλο σενάριο πάλι θέλει την επικείμενη υβριδική Ferrari να φέρει την ονομασία F173 VS. Είτε έτσι πάντως, είτε ως SF90 Stradale VS, δεν μπορεί να κρυφτεί σε καμία των περιπτώσεων εντυπωσιακός της χαρακτήρας με αεραγωγό στο μέσο του καπό εμπνευσμένο από τη Formula 1 ή αν προτιμάτε από την 488 Pista. Στο πίσω μέρος οι δύο απολήξεις της εξάτμισης είναι τοποθετημένες ψηλά στο κέντρο, ενώ όπως μπορούμε να ακούσουμε και στο σύντομο κατασκοπευτικό βίντεο ότι ο ήχος από τα τρία πρωτότυπα που παρελαύνουν είναι μοναδικός.

Ο ισχυρότερος ατμοσφαιρικός κινητήρας παραγωγής στον κόσμο αναμένεται να πάρει λοιπόν παράταση ζωής κατά κάποιο τρόπο μέσω ενός υβριδικού συστήματος. Η απόδοση 830 και πλέον ίππων θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη (μαζί με τον ηλεκτροκινητήρα ενδεχομένως να ξεπερνά και τους 1.000 ίππους), όπως βέβαια και η σχετικά περιορισμένη παραγωγή του ιταλικού supercar που θα φιγουράρει χωρίς καμουφλάζ πιθανότατα μέσα στο 2023.

Advertisement


ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΕΠΙΣΗΣ:
Συγκριτικό: Ferrari F8 Spider vs McLaren 720S Spider
Ferrari 296 GTB vs Maserati MC20: Πόσο ίδιες αλλά και πόσο διαφορετικές
Νέα Ferrari 812 Competizione & Competizione A (+ video)

Advertisement