Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Νέα Ferrari 812 Competizione & Competizione A (+ video)

Ελλάδα 18:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα Ferrari 812 Competizione & Competizione A (+ video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Νέα Ferrari 812 Competizione & Competizione A (+ video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Ferrari παρουσίασε και επίσημα, το όνομα και τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της… δύο ειδικές εκδόσεις της 812 την Competizione και την Competizione Α όπου πίσω από το γράμμα «A» είναι το Aperta (ανοιχτή).

Advertisement
Advertisement

Ο ατμοσφαιρικός V12, που κινεί την κλειστή και ανοιχτή  812 Competizione αποδίδει 830 ίππους στις 9.500 σ.α.λ. και έχει πολλά στοιχεία από τις αγωνιστικές κατασκευές της εταιρίας και για πρώτη φορά τετραδιεύθυνση.

Όταν παρουσιάζεται μία νέα Ferrari είναι είδηση. Όταν η Scuderia μοιράζει την παρουσίαση σε δύο νέα μοντέλα ένα κλειστό και ένα ανοιχτό τότε μιλάμε για τα δύο κορυφαία μοντέλα της. Οι νέες Ferrari 812 Competizione & Competizione Aperta είναι η απόλυτη έκφραση της φιλοσοφίας της Ferrari για μία σχεδόν αγωνιστική berlinetta αλλά καi ένα ανοιχτό GT, με τον κινητήρα εμπρός. Το αποτέλεσμα είναι δύο κορυφαία μοντέλα που ενσωματώνουν την εμπειρία 70 και πλέον ετών της εταιρείας, αντλώντας DNA από τα καθαρόαιμα σπορ αυτοκίνητα για να προσφέρουν έναν τέλειο συνδυασμό απόδοσης, εμφάνισης και λειτουργίας.

Όπως συμβαίνει με όλα τα αυτοκίνητα της Ferrari, το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό βρίσκεται στην καρδιά τους: Πρόκειται για την τελευταία εξέλιξη του θρυλικού κινητήρα V12 από το Maranello, ο οποίος φτάνει στην υψηλότερη απόδοση οποιουδήποτε κινητήρα Ferrari (σε αυτοκίνητο παραγωγής) των 830 ίππων. Αυτό έγινε δυνατόν χάρη στη χρήση εξωτικών υλικών, στον επανασχεδιασμό πολλών από τα βασικά εξαρτήματα του κινητήρα, στον νέο μηχανισμό χρονισμού βαλβίδων και στο νέο σύστημα εξάτμισης.

Advertisement
Advertisement

Η καθαρόαιμη ανόθευτη δύναμη, συνδυάζεται με κορυφαία δυναμικά χαρακτηριστικά για να διασφαλιστεί ότι η απόδοση μπορεί να αξιοποιηθεί πλήρως και να εγγυηθεί τη μέγιστη διασκέδαση πίσω από το τιμόνι. Ανάρτηση εμπνευσμένη από τα αγωνιστικά της Scuderia τετραδιεύθυνση και μείωση του συνολικού βάρους του αυτοκινήτου σε σύγκριση με την 812 Superfast είναι τα στοιχεί διαφοροποίησης. Αυτό επιτεύχθηκε κυρίως με εκτεταμένη χρήση αναθρακονημάτων, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό.

Advertisement

Δουλεύοντας σε στενή συνεργασία με το Ferrari Styling Center, οι μηχανικοί αεροδυναμικής υιοθέτησαν λύσεις που δεν έχουν προηγούμενο για ένα αυτοκίνητο με έγκριση για κίνηση στο δρόμο. Ο αεροδυναμικός επανασχεδιασμός ολόκληρου του αυτοκινήτου είχε ως στόχο τη μεγιστοποίηση της κάθετης δύναμης.

Advertisement

Η εσωτερική αρχιτεκτονική μοιράζεται πολλά στοιχεία με τη στάνταρ 812 Superfast. Μαζί με άλλα σημεία του εσωτερικού, το πάνελ της πόρτας έχει επανασχεδιαστεί για να μειώσει το βάρος και, σε συνδυασμό με το κλασικό «H-gate» στο τούνελ μετάδοσης  προσδίδει στο πιλοτήριο ένα πιο σπορ, πιο μοντέρνο χαρακτήρα που αντικατοπτρίζει το αγωνιστικό πνεύμα του αυτοκινήτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πωλείται Ferrari LaFerrari σαν καινούργια
Μια βουτιά στη λίμνη για μια ολοκαίνουργια Ferrari 812 GTS
Δημοπρατείται όπως βρέθηκε μια από τις 43 Ferrari 250 Europa GT του 1955

Advertisement