Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ferrari Purosangue vs Lamborghini Urus: Ποια κερδίζει;

Ελλάδα 18:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ferrari Purosangue vs Lamborghini Urus: Ποια κερδίζει;

ΝΕΑ

Ferrari Purosangue vs Lamborghini Urus: Ποια κερδίζει;

ΝΕΑ

Η κλασική, ιταλική «μονομαχία» μεταξύ Ferrari και Lamborghini συνεχίζεται. Αυτή τη φορά ξεφεύγει από τα λεγόμενα εξωτικά οχήματά τους και επεκτείνεται στα SUV.

Advertisement
Advertisement

Θα είχε ενδιαφέρον η (απίθανη, κατά τα άλλα) περίπτωση να βλέπαμε την αντίδραση του Enzo Ferrari όταν ο Ferruccio Lamborghini θα παρουσίαζε την Urus, ένα αυτοκίνητο μιας κατηγορίας την οποία ούτε θα σκεφτόταν ποτέ ο «Γέρος».

Επίσης, θα είχε ενδιαφέρον και το αντίστροφο. Να βλέπαμε την αντίδραση του Lamborghini όταν ο Ferrari θα παρουσίαζε την Purosangue, προφανώς εξαναγκασμένος από τα δεδομένα της αγοράς (όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί στις ημέρες μας) και από τα κέρδη από τις πωλήσεις τέτοιων οχημάτων.

Η διαμάχη μεταξύ των δύο ανδρών μάς έχει δώσει κάποια ενδιαφέροντα ιστορικά ανέκδοτα. Κυρίως, όμως, μας έχει δώσει όλα τα ξεχωριστά supercars (και εσχάτως hypercars) τα οποία ορίζουν την ιστορία την Αυτοκινητοβιομηχανίας στον συγκεκριμένο τομέα, όπως και τα όνειρα των φίλων της αυτοκίνησης.

Advertisement
Advertisement

Η σύγκριση των μοντέλων της Ferrari με αυτά της Lamborghini είναι το πιο αγαπημένο θέμα των τελευταίων και αυτό αφορά πλέον και τις Purosangue και Urus, αντίστοιχα. Ας δούμε αναλυτικότερα τα δεδομένα των δύο μοντέλων.

Οι διαστάσεις της Ferrari Purosangue είναι 4.973 χλστμ. μήκος, 2.028 χλστμ. πλάτος και ύψος 1.589 χλστμ. Το μεταξόνιό της φτάνει τα 3.018 χλστμ. και το βάρος τα 2.033 κιλά.

Advertisement

Ο κινητήρας της είναι ατμοσφαιρικός, διάταξης V12 και έχει χωρητικότητα 6.496 κ. εκ. Η μέγιστη ισχύς του είναι 725 ίπποι/7.750 σ.α.λ. και η μέγιστη ροπή του 716 Nm/6.250 σ.α.λ. Αναφορικά με τις επιδόσεις της, η Purosangue επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,3 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά της ξεπερνά τα 310 χλμ./ώρα.

Advertisement

Κατ’ αντιστοιχία, η Lamborghini Urus Performante έχει μήκος 5.137 χλστμ., πλάτος 2.026 χλστμ. και ύψος 1.618 χλστμ. Το μεταξόνιό της φτάνει τα 3.006 χλστμ. και το βάρος της είναι 2.150 κιλά.

Ο κινητήρας της είναι V8, υπερτροφοδοτούμενος (twin scroll) και έχει χωρητικότητα 3.996 κ. εκ. Η μέγιστη απόδοσή του είναι 666 ίπποι/6.000 σ.α.λ. και η μέγιστη ροπή του φτάνει τα 850 Nm/2.300-4.500 σ.α.λ. Σε ό,τι αφορά στις επιδόσεις της, η Urus Performante επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,3 δευτερόλεπτα (ομοίως), ενώ η τελική ταχύτητά της φτάνει τα 306 χλμ./ώρα.

Advertisement

Τέλος, αναφορικά με τις τιμές πώλησής τους στην ευρωπαϊκή αγορά, η Ferrari έχει ορίσει ως «βασική» τιμή τις πάνω κάτω 390.000 ευρώ για την Purosangue, ενώ η αντίστοιχη για την Urus Performante είναι 218.467 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτή είναι η Ferrari Purosangue!
H Lamborghini Urus Performante δεν γνωρίζει από εμπόδια (+video)
H Ferrari θα χρησιμοποιήσει ενεργειακές κυψέλες;