Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

FCA-PSA: Επέκταση συνεργασίας στα ελαφριά επαγγελματικά

Ελλάδα 17:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

FCA-PSA: Επέκταση συνεργασίας στα ελαφριά επαγγελματικά

ΝΕΑ

FCA-PSA: Επέκταση συνεργασίας στα ελαφριά επαγγελματικά

ΝΕΑ

Ξεκίνησαν να συνεργάζονται στα ελαφριά επαγγελματικά οχήματα ούτε λίγο ούτε πολύ πριν από 40 χρόνια και σύμφωνα με την τελευταία τους ανακοίνωση οι όμιλοι PSA και FCA προχώρησαν στην ανανέωση αυτής της σχέσης για μία ακόμη πενταετία.

Advertisement
Advertisement

 

Ειδικότερα στην κοινή ανακοίνωση των δύο ομίλων FCA Italy και Groupe PSA αναφέρουν την υπογραφή αυτής της νέας συμφωνίας που θα τους δει να συνεργάζονται στην κατασκευή ελαφριών επαγγελματικών οχημάτων μέχρι και το 2023.

Advertisement
Advertisement

H κοινή παραγωγή των Fiat Ducato, Peugeot Boxer και Citroën Jumper στο εργοστάσιο Sevel θα συνεχίσει ως είχε, ενώ σε αυτή θα προστεθούν και μοντέλα των Opel και Vauxhall. Αυτός είναι και ο λόγος που ο όγκος της παραγωγής των επαγγελματικών μοντέλων των δύο ομίλων θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια κάτι που έχει ξεκινήσει από φέτος.

Η κύρια παραγωγή λαμβάνει μέρος στο εργοστάσιο Sevel στο Val di Sangro της Ιταλίας όπου απασχολούνται 6.200 υπάλληλοι και αποτελεί το μεγαλύτερο εργοστάσιο στη Γηραιά Ήπειρο που κατασκευάζει ελαφριά επαγγελματικά οχήματα και ένα από τα πιο προηγμένα παγκοσμίως.

Για την αύξηση της παραγωγής στα επιθυμητά νούμερα οι δύο όμιλοι αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να προστεθούν και επιπλέον βάρδιες στις γραμμές παραγωγής. Στο μεσοδιάστημα, μέρος της παραγωγής αναμένεται να συμπληρωθεί και από τον όμιλο PSA για τα μεγάλα Van των Peugeot, Citroën, Opel και Vauxhall.