Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Τζίροι μαμούθ για εταιρεία αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Ελλάδα 7:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τζίροι μαμούθ για εταιρεία αυτοκινήτων στην Ελλάδα

ΑΓΟΡΑ

Τζίροι μαμούθ για εταιρεία αυτοκινήτων στην Ελλάδα

ΑΓΟΡΑ

Η ανοδική πορεία της Ελληνικής αγοράς, έχει επιτρέψει σε πολλές εισαγωγικές να σημειώνουν σημαντική άνοδο στους τζίρους και την κερδοφορία τους…

Advertisement
Advertisement

Έτσι κατά κάποιο τρόπο θεραπεύονται και οι πληγές τις οικονομικής κρίσης, η ύφεση της οποίας, ήταν τέσσερις φορές μεγαλύτερη στις Ελληνικές εταιρείες του κλάδου του αυτοκινήτου, σε σχέση με το μέσο όρο ύφεσης της οικονομίας της χώρας.

Όμως αυτά ανήκουν πλέον στο παρελθόν με την ανάπτυξη που έχει δημιουργηθεί να δημιουργεί και χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Για του λόγου το αληθές ήδη η ανεργία επίσημα έφτασε στα επίπεδα του 2009 (στο 10%) και η πτώση συνεχίζεται.

Σε ότι αφορά το αυτοκίνητο σχεδόν στο σύνολό τους οι μεγάλες εισαγωγικές είναι πλέον κερδοφόρες.

Advertisement
Advertisement

Autohellas
Η ανάπτυξη στις πωλήσεις καινούριων οχημάτων οδηγεί τα κέρδη της Autohellas  (Hertz, Hyundai, Kia, Seat/Cupra, FCA, κα) σε επίπεδα ρεκόρ, με τον κύκλο εργασιών της εταιρείας να διαγράφει ανοδική πορεία.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία που δημοσιοποιούνται, το 55% του τζίρου της εταιρείας προήλθε από την πώληση καινούριων οχημάτων, ενώ το υπόλοιπο 45% καταγράφηκε από τον τομέα των μισθώσεων και της πώλησης μεταχειρισμένων οχημάτων.

Η εταιρεία κατάφερε να επιτύχει ένα εξαιρετικό 34,1% ποσοστό αύξησης στον τζίρο της κατά το εννεάμηνο του 2023, ξεπερνώντας τα 762 εκατομμύρια ευρώ.

Advertisement

Η θετική αυτή επίδοση στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό στις συνολικές 11.600 πωλήσεις νέων αυτοκινήτων, με τον στόλο της εταιρείας για βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες ενοικιάσεις να φτάνει πλέον τα 57.000 οχήματα!

Advertisement

Τα κέρδη προ φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) της Autohellas έφτασαν τα 214,2 εκατομμύρια ευρώ, με αύξηση 20,2%. Τα Κέρδη μετά από φόρους (ΕΑΤ) επίσης ενισχύθηκαν, παρά την ανόδου των επιτοκίων που επηρέασε το χρηματοοικονομικό κόστος, καταγράφοντας αύξηση 4,4% και φτάνοντας τα 74,7 εκατομμύρια ευρώ.

Ιδιαίτερα αξιοσημείωτη είναι η επίδοση των Hyundai, Kia, Seat/Cupra, καθώς ο τζίρος από την εμπορία τους ανήλθε στα 419 εκατομμύρια ευρώ, καταγράφοντας μία αύξηση της τάξεως του 30,3%.


ΑΚΟΜΑ:

Αγορά αυτοκινήτου: Κατακόρυφη αύξηση 45,1% τον Οκτώβριο!
Τα ηλεκτρικά πέρασαν σε πωλήσεις τα diesel!
Επιβεβαίωση newsauto: H FCA Greece περνά στις Autohellas και Samelet

Advertisement