Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φαντάζεστε να έχει πτυσσόμενη οθόνη το αυτοκίνητό σας;

Ελλάδα 15:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φαντάζεστε να έχει πτυσσόμενη οθόνη το αυτοκίνητό σας;

ΝΕΑ

Φαντάζεστε να έχει πτυσσόμενη οθόνη το αυτοκίνητό σας;

ΝΕΑ

Υπάρχει κάτι καλύτερο από το να βρίσκεσαι σε εκδρομή ή για κάμπινγκ και να βλέπεις την αγαπημένη σου ταινία μέσω του… αυτοκινήτου σου;

Advertisement
Advertisement

Αυτό μπορεί δυνητικά να σου προσφέρει η Rivian μέσω του ηλεκτρικού της pickup, R1T το οποίο διαθέτει προαιρετικά ακόμη και ολόκληρη… κουζίνα για τους ταξιδιώτες.

Τώρα, η αμερικανική εταιρεία θέλει να το πάει ένα βήμα παραπέρα, καθώς δουλεύει σε μία ακόμα ιντριγκαδόρικη καινοτομία που αφορά έναν… πτυσσόμενο προτζέκτορα ο οποίος θα βγαίνει μέσα από το αμάξωμα του αυτοκινήτου.

Αρκετές άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες πειραματίζονται και ψάχνονται για την εισαγωγή μεγάλων οθονών εντός του αυτοκινήτου. Αλλά είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε έναν κατασκευαστή να θέλει να τοποθετήσει ολόκληρο… home-cinema και μάλιστα αποθηκευμένο.

Advertisement
Advertisement

Από τις φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν ως μέρος των πρώτων σχεδίων και ιδεών της Rivian, μοιάζει να πρόκειται για μία αναδιπλούμενη κατασκευή η οποία μέσω ενός μηχανισμού θα μπαίνει και θα βγαίνει από το εσωτερικό του R1T.

Πάνω στον μηχανισμό μάλιστα, φαίνεται ότι θα μπει ένα μικρό «πόδι» σαν stand, πάνω στο οποίο θα στέκεται η οθόνη, ο προτζέκτορας και τα ασύρματα ηχεία. Ένα σύνολο που αναμένεται να προσφέρει μία συγκλονιστική εμπειρία, σαν να βρίσκεστε σε κανονικό σινεμά, ακριβώς δίπλα στο αυτοκίνητό σας.

Advertisement

Η πατέντα και οι λειτουργίες της θα βασιστούν εξ ολοκλήρου στην μπαταρία του R1T, ενώ η οθόνη και ο συνολικός εξοπλισμός θα μπορούν εύκολα να αποθηκευτούν εντός του αμερικανικού μοντέλου. Ακριβώς ό,τι συνέβαινε και με την κουζίνα.

Advertisement

Υπενθυμίζουμε ότι η πατέντα με την πτυσσόμενη κουζίνα στο ίδιο μοντέλο κόστιζε 6.750 δολάρια, άρα μαντεύουμε πως και το πτυσσόμενο σινεμά δεν θα είναι μία… φθηνή προσθήκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με πτυσσόμενη κουζίνα το Rivian R1T
Η Rivian κάνει το R1-Τ βασιλιά της πρακτικότητας
To Rivian R1T δεν παίζεται και αυτή είναι η απόδειξη (+video)