Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Rivian R1T δεν παίζεται και αυτή είναι η απόδειξη (+video)

Ελλάδα 8:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Rivian R1T δεν παίζεται και αυτή είναι η απόδειξη (+video)

ΝΕΑ

To Rivian R1T δεν παίζεται και αυτή είναι η απόδειξη (+video)

ΝΕΑ

Το ημιφορτηγό της Riviaν, R1T, το έχουμε θαυμάσει πριν προχωρήσει στην παραγωγή και μόνο από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αλλά τώρα, βλέπουμε σε video πως οι ικανότητές του είναι εξωπραγματικές.

Advertisement
Advertisement

Το Rivian R1T ήταν το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό pickup παραγωγής, το οποίο «τυχαίνει»  επίσης να είναι εξαιρετικά γρήγορο αλλά και πολύ ικανό εκτός δρόμου.

Ένας ιδιοκτήτης στο Αϊντάχο, αποφάσισε να δοκιμάσει σε πραγματικές συνθήκες τις ικανότητες του R1T, κάνοντας μια καθέλκυση σκάφους με κάπως ανορθόδοξο τρόπο. «Μόλις διάβασα ότι το μέγιστο ύψος διέλευσης νερού του R1T ήταν πάνω από ένα μέτρο, ήμουν περίεργος αν θα μπορούσα να βάλω το σκάφος μου στο Bear Lake με τον συγκεκριμένο τρόπο», λέει ο ιδιοκτήτης του καναλιού Rivvit στο YouTube.

Advertisement
Advertisement

Όπως εξηγεί, η συγκεκριμένη λίμνη είναι πολυσύχναστη αυτή την εποχή του χρόνου και λόγω των πολύ περιορισμένων σημείων προσέγγισης, μπορεί να σχηματιστεί ουρά από ιδιοκτήτες σκαφών που θέλουν να τα ρίξουν στο νερό, κάτι που σημαίνει πως η καθέλκυση ενός σκάφους μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες. «Συνήθως για τη διαδικασία αυτοί, οι ενδιαφερόμενοι χρησιμοποιούν ειδικά τροποποιημένα οχήματα ή ακόμα και τρακτέρ» βλέπουμε στην περιγραφή του video. Εκεί βρίσκουμε και ορισμένα στοιχεία για το συνολικό βάρος του ρυμουλκούμενου (τρέιλερ και σκάφος θαλάσσης) που φαίνεται να ξεπερνά τους 2,5 τόνους.

Όπως μπορούμε να δούμε στο video, το R1T κάνει τη δουλειά σαν να είχε κατασκευαστεί για αυτή. Η εικόνα είναι πραγματικά εντυπωσιακή, καθώς όσο «σφιχτή» και αν είναι η άμμος μέσα στο νερό, το βάρος του αυτοκινήτου αλλά και εκείνο του τρέιλερ, μπορούν εύκολα να οδηγήσουν σε αποτυχία αλλά κάτι τέτοιο –προφανώς- δε συμβαίνει. Το Rivian R1T, που διαθέτει πρόγραμμα οδήγησης «Off-Road Deep Sand» αντιμετωπίζει με ευκολία δύσκολες «αποστολές» και βγάζει ασπροπρόσωπους όσους το εμπιστεύονται.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Rivian αύξησε τις τιμές 20% και ο Musk την χλευάζει!
Το Rivian R1T μετατρέπεται σε… αμφίβιο! (+video)
Πόσο κοστίζει το πισωκίνητο Tesla Model Y στην Ελλάδα;

Advertisement