Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

F1: Η Suzuka στο πρόγραμμα μέχρι και το 2029

Ελλάδα 14:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1: Η Suzuka στο πρόγραμμα μέχρι και το 2029

ΝΕΑ

F1: Η Suzuka στο πρόγραμμα μέχρι και το 2029

ΝΕΑ

Το ιαπωνικό GP θα παραμείνει στο πρόγραμμα της F1 μέχρι και το 2029 έπειτα από την πενταετή επέκταση του συμβολαίου της Suzuka με την FOM.

Advertisement
Advertisement

Η ιαπωνική πίστα είναι μία από τις αγαπημένες των οδηγών αλλά και των θεατών. Μπορεί να μην προσφέρει πολλές ευκαιρίες για προσπεράσματα. Ωστόσο συνιστά μία ύψιστη οδηγική πρόκληση.

Ο πρώτος αγώνας F1 στην συγκεκριμένη πίστα διεξήχθη το 1987 με νικητή τον Γκέρχαρντ Μπέργκερ για λογαριασμό της Ferrari. Έκτοτε η πίστα δοκιμών της Honda έχει υπάρξει θέατρο πολλών δραματικών στιγμών. Ξεχωρίζουν οι συγκρούσεις των Προστ-Σένα το 1988 και 1989 όπως και η κατάκτηση του πρωταθλήματος οδηγών από τον Μίχαελ Σουμάχερ το 2000.

Advertisement
Advertisement

Δυστυχώς υπήρξαν και τραγικές στιγμές όπως το ατύχημα του Μπιανκί το 2014 που κόστισε τελικά την ζωή στον φέρελπι Γάλλο οδηγό.

Η επέκταση που εξασφάλισε η Suzuka μπορεί να μην έχει τη διάρκεια εκείνων που έχουν υπογράψει η Αυστρία (λήγει το 2036) ή το Μπαχρέιν (2035). Εντούτοις είναι αρκετά μακρά ώστε να εξασφαλίζει την οικονομική βιωσιμότητα του αγώνα.

Advertisement

Για φέτος υπάρχει και μία αλλαγή που σχετίζεται με την Suzuka. Το ιαπωνικό GP έχει μετακινηθεί στις αρχές του πρωταθλήματος και θα διεξαχθεί στις 7 Απριλίου. Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που οι ομάδες θα μεταβούν τόσο νωρίς στην Ιαπωνία.

Advertisement

Η επιλογή αυτή έγινε ώστε να μειωθεί το κόστος μετακίνησής τους -προηγείται το GP Αυστραλίας- αλλά και για περιβαλλοντικούς λόγους. Η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα αυξάνει, μάλιστα, τις πιθανότητες για βροχόπτωση στη διάρκεια του τριημέρου και για έναν δραματικό αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η μεταγραφή του αιώνα στη Formula 1
Andretti: Απορρίφθηκε από την F1!
F1: Σημαντικές προσλήψεις για την RB F1 Team