Live Κίνηση
Περισσότερα
Car Gadget

Εξωπραγματική ακόμα και υπό κλίμακα η Mercedes-AMG One

Ελλάδα 5:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εξωπραγματική ακόμα και υπό κλίμακα η Mercedes-AMG One

Car Gadget

Εξωπραγματική ακόμα και υπό κλίμακα η Mercedes-AMG One

Car Gadget

Η Mercedes-AMG One υπό κλίμακα της CaDA διαθέτει ακόμα και σύστημα ανάκτησης ενέργειας.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes-AMG One είναι ένα supercar το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος έργο τέχνης σε τέσσερις τροχούς. Το απίθανο αυτό αυτοκίνητο περικλείει όλη την τεχνογνωσία της εταιρείας από τους αγώνες με συστήματα που ξεπερνούν κάθε λογική και 1.036 ίππους να προκαλούν τρόμο.

Η Mercedes-AMG ακόμα και το υπό κλίμακα μοντέλο που θέλησε να σχεδιάσει ο BrunoJJ της CaDA – γνωστός δημιουργός της Lego – δεν το άφησε στην τύχη εξοπλίζοντάς του με απίστευτες λεπτομέρειες και τεχνολογία αιχμής. Το αυτοκίνητο είναι σε διάσταση 1:8 και χρειάστηκε 3.295 κομμάτια για να ολοκληρωθεί. Μερικά από τα συστήματα που διαθέτει πραγματικά είναι εντυπωσιακά ακολουθώντας πιστά το αυθεντικό μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Ξεκινώντας από το εξωτερικό, το αυτοκίνητο περιλαμβάνει την ίδια πτέρυγα στο πίσω μέρος, τους τροχούς των 10 ακτινών και τα ελαστικά της Michelin. Επιπλέον, οι προβολείς είναι λειτουργικοί LED, οι πόρτες ανοίγουν προς τα επάνω, ενώ ακόμα και ο αεραγωγός στην οροφή καταλήγει κανονικά στο σημείο που είναι ο κινητήρας.

Η… τρέλα δεν σταματάει εκεί καθώς η CaDA έχει αντιγράψει πλήρως τον 6κύλινδρο κινητήρα ο οποίος με τη βοήθεια δύο μικρών ηλεκτρικών μοτέρ δίνει κίνηση στους τροχούς. Παράλληλα, οι αναρτήσεις είναι ανεξάρτητες σε κάθε τροχό και πλήρως λειτουργικές, ενώ τα ηλεκτρικά μοτέρ προσομοιώνουν και το σύστημα ανάκτησης ενέργειας KERS!

Advertisement

Η Mercedes-AMG One μπορεί να κινηθεί μέσω χειριστηρίου και ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει την ταχύτητα του οχήματος και τα φώτα. Η CaDA στην επίσημη ιστοσελίδα της έχει διαθέσιμη προς πώληση την One στην τιμή των 292 δολαρίων (277 ευρώ στην τρέχουσα ισοτιμία).

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με νέο λογότυπο πωλούνται πλέον τα μοντέλα της Mercedes-AMG
Δοκιμή: Mercedes-Benz GLC 400 e 4MATIC
Αυτή είναι η «κολασμένη» Mercedes-AMG με τους 843 ίππους!