Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εξαιρετικό το 2022 για την Peugeot

Ελλάδα 2:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εξαιρετικό το 2022 για την Peugeot

ΝΕΑ

Εξαιρετικό το 2022 για την Peugeot

ΝΕΑ

Η Peugeot, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των πωλήσεων καινούργιων αυτοκινήτων της για τη περυσινή χρονιά, η οποία ήταν επιτυχημένη, βάσει των στοιχείων που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Advertisement
Advertisement

Όπως έγινε γνωστό, η Peugeot είχε πέρυσι 1.056.182 ταξινομήσεις σε όλο τον κόσμο, αριθμός που αντιστοιχεί σε αύξηση 3,7% συγκριτικά με αυτές του 2021. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η γαλλική εταιρεία, το 2022 κατέρριψε το ρεκόρ πωλήσεών της σε 38 χώρες ανά τον κόσμο.

Σε ό,τι αφορά στην Ευρώπη, το 208 ήταν το πιο δημοφιλές μοντέλο. Το supermini, σε όλες τις εκδοχές κινητήρων του και εκδόσεών του, βρέθηκε στην πρώτη θέση. Φυσικά, αυτό αφορά και στο e-208 το αμιγώς ηλεκτρικό, το οποίο βρέθηκε στην κορυφή των πωλήσεων μεταξύ των υπόλοιπων άμεσων ανταγωνιστών του.

Advertisement
Advertisement

Εκτός από την καλή εμπορική πορεία τής Peugeot στα επιβατικά και στα επαγγελματικά μοντέλα της, σημειώθηκε βελτίωση και στην εικόνα της και στις μεγαλύτερες κατηγορίες οχημάτων. Η παρουσίαση του νέου 408 άλλαξε τα δεδομένα τόσο για το συγκεκριμένο μοντέλο όσο και για την εταιρεία, αναβαθμίζοντάς τα και στις δύο περιπτώσεις.

Σε ό,τι αφορά στις αγορές πέραν της ευρωπαϊκής, βάσει των στοιχείων που ανακοινώθηκαν, η εταιρεία σημείωσε αύξηση πωλήσεων, συγκριτικά με αυτές του 2021. Αναλυτικότερα, στη Βόρεια Αμερική και το Μεξικό οι ταξινομήσεις της έφτασαν τις 8.210 μονάδες, αριθμός που αντιστοιχεί σε μερίδιο αγοράς 0,04%.

Advertisement

Στη Λατινική Αμερική έφτασαν τις 108.065 μονάδες (μερίδιο αγοράς 3,0%), στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική ήταν 97.293 μονάδες (μερίδιο αγοράς 2,8%) και στις αγορές των χωρών της Ασίας και στην Ινδία ήταν 70.148, συνολικά (μερίδιο αγοράς 0,6%).

Advertisement

Με την ευκαιρία τής ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, η κυρία Linda Jackson (φωτογραφία), Διευθύνουσα Σύμβουλος της Peugeot, δήλωσε σχετικά: «Παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζει η αγορά αυτοκινήτου παγκοσμίως, είμαι υπερήφανη που ανακοινώνω ότι η μάρκα Peugeot κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις της εκτός Ευρώπης κατά σχεδόν 4,0%.

»Έκανε τη στροφή προς την ηλεκτροκίνηση, με 1 στα 5 πωληθέντα οχήματά στην Ευρώπη να είναι ηλεκτρικά. Στην ηλεκτρική κατηγορία Β, το Peugeot e-208 είναι ο ηγέτης στην Ευρώπη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Peugeot 308 1.5 BlueHDi EAT8 130 PS
Πώς η Peugeot θα καταργήσει τα μεταχειρισμένα
10 λόγοι για να κάνεις δικό σου το Peugeot 208

Advertisement