Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

10 λόγοι για να κάνεις δικό σου το Peugeot 208

Ελλάδα 16:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

10 λόγοι για να κάνεις δικό σου το Peugeot 208

ΝΕΑ

10 λόγοι για να κάνεις δικό σου το Peugeot 208

ΝΕΑ

Μπορεί ένα supermini να καλύψει όλες τις ανάγκες σύγχρονης μετακίνησης; Αν ονομάζεται Peugeot 208 φυσικά και μπορεί!

Advertisement
Advertisement

Το Peugeot 208 έχει πλέον εδραιωθεί στη συνείδηση του αγοραστικού κοινού της Ευρώπης και της Ελλάδας έχοντας αποδείξει την ανωτερότητά του σε πολλαπλούς τομείς.

Από όποια πλευρά και αν εξετάσεις το supermini της Peugeot θα ανακαλύψεις κάτι ξεχωριστό που συνδυάζει την νεανική προσέγγιση με την εγγύηση ποιότητας της γαλλικής μάρκας. Η στροφή της Peugeot προς την πολυτέλεια δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστο το 208.

Το γαλλικό αυτοκίνητο δεν θέλει και δεν είναι απλά ένα μέσο μετακίνησης, αλλά έχει αυξήσει τόσο πολύ το επίπεδο της πολυτέλειας που ξεχωρίζει από την πρώτη κιόλας επαφή από τον ανταγωνισμό. Ας δούμε όμως δέκα σημεία τα οποία θα πείσουν και τον πιο δύσπιστο να επιλέξει το γαλλικό μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Γαλλική φινέτσα

Δεν χωράει αμφιβολία ότι το Peugeot 208 είναι ανάμεσα στα ομορφότερα supermini που μπορεί να αγοράσει κανείς στις μέρες μας. Οι Γάλλοι έχουν βάλει τα δυνατά τους για να δώσουν στο κοινό ένα ελκυστικό αυτοκίνητο το οποίο εκτός από την σφραγίδα της γαλλικής μάρκας θα καλύπτει τις αισθητικές ανάγκες μιας πολύ μεγάλης γκάμας πελατών.

Χαρακτηριστικό σημείο του 208 είναι οι προβολείς LED με τις «τρεις νυχιές» και τα φώτα ημέρας LED που κάνουν το αυτοκίνητο να ξεχωρίζει εύκολα σε σχέση με τον ανταγωνισμό, ενώ το πίσω μέρος είναι δυναμικό και μυώδες. Κορυφαίο φινίρισμα, άνετο περιβάλλον και γαλλική φινέτσα δημιουργούν μια αισθητική που ξεχωρίζει και προκαλεί ευχάριστα αισθήματα στους επιβάτες και τον οδηγό.

Advertisement

Πρακτικότητα

Το εσωτερικό του 208 και ιδιαίτερα άνετο, μιας και η πολύ καλή εκμετάλλευση του χώρου σε συνδυασμό με το μεγάλο για την κατηγορίας μεταξόνιο του εξασφαλίζει το ότι μια παρέα των πέντε θα μετακινηθεί χωρίς να στριμωχθεί. Ακόμα και αν αφήσει την πόλη για κάποια εκδρομή, ενώ το μεγάλο πορτμπαγκάζ χωρά ακόμα και τις αποσκευές των καλοκαιρινών διακοπών. Όλα τα παραπάνω αν τα συνδυάσεις με τις τεχνολογικές ευκολίες που προσφέρει τότε έχεις στα χέρια σου έναν… ελβετικό σουγιά.

Advertisement

Αξιοπιστία

Η Peugeot την τελευταία δεκαετία έχει επιλέξει να ακολουθήσει το δρόμο της ποιότητας και της πολυτέλειας. Η στροφή προς τις premium κατηγορίες αυτοκινήτων την έχει «αναγκάσει» να ανεβάσει το επίπεδο ποιότητας κατασκευής αλλά και αξιοπιστίας. Αυτό μεταφράζεται σε ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια στους τομείς του κινητήρα, των ηλεκτρονικών συστημάτων και της οδηγικής συμπεριφοράς.

Ποικιλία κινητήρων

Advertisement

Μεγάλη είναι η γκάμα των κινητήρων του 208 με την Peugeot να προσφέρει λύσεις σε βενζίνη και πετρέλαιο. Στους κινητήρες βενζίνης συναντάμε το καινούριο τρικύλινδρο μηχανικό σύνολο PureTech 1.2 λίτρων σε τρεις διαφορετικές τιμές ισχύος. Η μία είναι με απόδοση 75 ίππους, η δεύτερη με 100 ίππους και η τρίτη με 130 ίππους. Υπάρχει επιλογή μηχανικού κιβωτίου 5 και 6 σχέσεων ή αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων EAT8. Η Peugeot προσφέρει ακόμα έναν πετρελαιοκινητήρα BlueHDi 1.5 λίτρων ο οποίος αποδίδει 100 ίππους και συνοδεύεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων.

Ηλεκτροκίνηση

Μια έκδοση η οποία ξεχωρίζει στο Peugeot 208 είναι η αμιγώς ηλεκτρική e-208 με έναν ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων και 260 Nm ροπής. Το σύνολο συνεργάζεται με μια μπαταρία 50 kWh η οποία προσφέρει αυτονομία της τάξης των 351 χιλιομέτρων βάση των μετρήσεων WLTP. Παράλληλα, υπάρχει ισχυρό σύστημα ανάκτησης ενέργειας δύο επιπέδων και τρεις διαφορετικές επιλογές οδήγησης ECO, Sport και Normal.

i-Cockpit 3D

Ένα από τα πιο δυνατά σημεία του νέου Peugeot 208 είναι το σύστημα i-Cockpit 3D. Πρόκειται για ένα τρισδιάστατο περιβάλλον το οποίο παρέχει στον οδηγό πλούσιες πληροφορίες για ότι έχει να κάνει με την κίνηση στο δρόμο, τα συστήματα του αυτοκινήτου και τα συστήματα ασφάλειας. Το i-Cockpit εκτός από την έξυπνη και όμορφη σχεδίασή του, έχει μεγάλη δυνατότητα παραμετροποίησης δίνοντας στον οδηγό την επιλογή να εμφανίζεται μπροστά στα μάτια του όποιο πληροφορία εκείνος θέλει και χρειάζεται.

Συστήματα ασφάλειας

Το 208 είναι εξοπλισμένο με σύστημα υποβοήθησης της οδήγησης Peugeot Drive Assist, το οποίο δίνει αυξημένες δυνατότητες ημιαυτόνομης οδήγησης στον χρήστη. Μερικά από αυτά που προσφέρει είναι η παρακολούθηση της πορείας του αυτοκίνητου μέσα στα όρια της λωρίδας, η αναγνώριση της σηματοδότησης και η ρύθμιση ταχύτητας ταξιδιού με διατήρηση απόστασης ασφαλείας. Παράλληλα, προσφέρει σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος ανάγκης προς αποφυγή επικείμενης σύγκρουσης με προπορευόμενο αυτοκίνητο ή πεζό και σύστημα Park Assist για εύκολο παρκάρισμα.

Συνδεσιμότητα

Το σύστημα infotainment του Peugeot 208 είναι εύκολα διαμορφώσιμο, υψηλής ευκρίνειας, με τους διακόπτες τύπου πλήκτρων πιάνου να κλέβουν την παράσταση. Ο χειρισμός μπορεί να γίνει και με φωνητικές εντολές, ενώ μέσω του Mirro Screen το smartphone μεταφέρεται στην οθόνη του αυτοκινήτου τόσο σε πλατφόρμα Apple CarPlay όσο και σε Android Auto. Στην καθημερινότητά σου λοιπόν έχεις ένα σπουδαίο σύμμαχο για να μένεις πάντα συνδεδεμένος, ακόμα και εν κινήσει.

Οικονομία

Οι κινητήρες της Peugeot διασφαλίζουν στο 208 και πολύ χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Από την μικρότερη έκδοση του κινητήρα βενζίνης 75 ίππων, μέχρι και τη μέγιστη επιλογή των 130 ίππων η κατανάλωση παραμένει στα επίπεδα των 5,2-5,3 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα, ενώ αν πάμε στην επιλογή πετρελαίου τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο οικονομικά με την κατανάλωση να μειώνεται στα 4,3 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Υπάρχει φυσικά και η επιλογή της ηλεκτροκίνησης όπου η κατανάλωση είναι στις 159 kWh ανά 100 χιλιόμετρα.

Διαχρονικότητα

Το όνομα Peugeot και ιδιαίτερα το 208 έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στην σύγχρονη αυτοκίνηση. Μπαίνοντας λοιπόν στην οικογένεια του 208 άμεσα απολαμβάνεις το κύρος ενός αυτοκινήτου με ξεχωριστή αύρα και αναγνωρισιμότητα στον κόσμο των τεσσάρων τροχών. Το 208 έχει την ικανότητα να γίνεται ένα με την έντονη προσωπικότητα του οδηγού και του ανεβάζει την αυτοπεποίθηση βάζοντάς τον στο μαγικό κόσμο των premium οχημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Peugeot πρωταγωνιστεί στην έκθεση των Βρυξελλών
Peugeot: Καταιγισμός νέων ηλεκτρικών μοντέλων
Δοκιμή: Peugeot 308 1.5 BlueHDi EAT8 130 PS