Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εξάτροχο ηλεκτρικό των 2.400 PS από τη Hennessey

Ελλάδα 1:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εξάτροχο ηλεκτρικό των 2.400 PS από τη Hennessey

ΝΕΑ

Εξάτροχο ηλεκτρικό των 2.400 PS από τη Hennessey

ΝΕΑ

Καθένας από τους έξι τροχούς θα έχει το δικό του ηλεκτρικό μοτέρ και η αυτονομία θα φλερτάρει σε τετραψήφιο νούμερο – Πότε θα κατασκευαστεί;

Advertisement
Advertisement

Πλήρως αφοσιωμένη στο όραμά της για κατασκευή υπερ-αυτοκινήτων με εξωφρενικές επιδόσεις είναι η αμερικανική εταιρεία Hennessey.

Μετά, λοιπόν, το Venom F5 που είχε επιδοθεί στο κυνήγι της κατάρριψης του παγκοσμίου ρεκόρ ταχύτητας, η Hennessey επικεντρώνει τις προσπάθειές της, στη δημιουργία του πρώτου της ηλεκτρικού, το οποίο είναι γνωστό υπό την ονομασία “Project Deep Space”.

Το τελευταίο, μάλιστα, θα ξεχωρίζει πλήρως από τον ανταγωνισμό δεδομένου ότι θα «κάθεται» σε έξι ρόδες, την ίδια ώρα που η διάταξη των καθισμάτων στην καμπίνα να θα έχει τη μορφή διαμαντιού (1+2+1).

Advertisement
Advertisement

Μπροστά θα υπάρχει μόλις ένα, κεντρικά τοποθετημένο κάθισμα, δύο ακόμα θα τοποθετούνται στη μεσαία σειρά, ενώ θα υπάρχει και μια τρίτη, αποτελούμενη από μόλις ένα κάθισμα για… VIP παρουσίες.

Το πλαίσιο και το αμάξωμα θα είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, με την πρόσβαση στο όχημα να γίνεται μέσω δύο τεράστιων θυρών αλά φτερά γλάρου.

Advertisement

Σύμφωνα με το αφεντικό της εταιρείας, John Hennessey, το Project Deep Space θα συνιστά ένα hyper-GT μήκους έξι μέτρων, το οποίο στοχεύει να γίνει το ταχύτερο τετραθέσιο μοντέλο στην επιτάχυνση στα 320 χλμ./ώρα από στάση.

Κάθε τροχός αναμένεται να ενσωματώνει το δικό του ηλεκτρομοτέρ, με τη συνδυαστική απόδοση να φτάνει το εξωφρενικό νούμερο των 2.400 ίππων.

Advertisement

Στόχος των ανθρώπων της εταιρείας είναι η τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 480 χλμ./ώρα, με την μπαταρία να εξασφαλίζει πάνω από 965 χλμ. αυτονομία.

Το “Project Deep Space” θα κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της Hennessey στο Sealy του Texas, αλλά θα φέρει και βρετανικό… άρωμα, δεδομένου ότι τα μοτέρ θα παράγονται σε συνεργασία με τη Delta Cosworth.

Η παραγωγή του εξάτροχου hyper-GT θα ξεκινήσει το 2026, σε μόλις 105 μονάδες, με την τιμή της καθεμίας να φτάνει τα 2.650.000 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Hennessey Venom F5: Το hypercar των 1.843 ίππων
Πόσα χιλιόμετρα μπορεί να κάνει το Hennessey Venom F5 το χρόνο;
Hennessey: Επετειακό Chevrolet Camaro με πάνω από 1.000 ίππους