Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσα χιλιόμετρα μπορεί να κάνει το Hennessey Venom F5 το χρόνο;

Ελλάδα 1:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσα χιλιόμετρα μπορεί να κάνει το Hennessey Venom F5 το χρόνο;

ΝΕΑ

Πόσα χιλιόμετρα μπορεί να κάνει το Hennessey Venom F5 το χρόνο;

ΝΕΑ

Η Hennessey έχει ξεφύγει από την κατηγορία των βελτιωτών και είναι σε αυτή των κατασκευαστών, παρουσιάζοντας το πολύ εντυπωσιακό Venom F5 με τις συγκλονιστικές προδιαγραφές και έναν ασυνήθιστο περιορισμό που έχει να κάνει με τα χιλιόμετρα που μπορεί να καλύπτει με αυτό ο ιδιοκτήτης του.

Advertisement
Advertisement

Το μοντέλο που κοστολογείται στα 2,1 εκατομμύρια δολάρια, θα παραχθεί σε μόλις 24 αντίτυπα και δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει σε όλες τις ΗΠΑ.

Ακόμα όμως και στις πολιτείες για τις οποίες θα έχει έγκριση τύπου, η κυκλοφορία του θα είναι εγκεκριμένη για περιορισμένα χιλιόμετρα κάθε χρόνο –έως 4.000. Ο τελευταίος αυτός περιορισμός με τα χιλιόμετρα, έχει να κάνει με το γεγονός πως το αυτοκίνητο μπορεί να μετακινηθεί μόνο για λόγους επίδειξης, καθώς δεν καλύπτεται νομικά η κίνησή του μιας και δεν έχει κανένα αερόσακο. Κοιτάζοντας τις τεχνικές προδιαγραφές, εύκολα προκύπτει το συμπέρασμα πως το Venom F5 είναι ένα hypercar που έχει ως στόχο την κατάρριψη του ρεκόρ ταχύτητας για αυτοκίνητο παραγωγής. Το πρώτο δείγμα που ολοκληρώθηκε από τη Hennessey είναι πολύ φανταχτερό, με φινίρισμα σε λαμπερό γαλάζιο χρώμα με πορτοκαλί λεπτομέρειες και προορίζεται για τον επίχειρηματία Howard Panes.

Αξίζει να αναφέρουμε πως προ εξαμήνου η Hennessey είχε κάνει λόγο για προπώληση της μισής παραγωγής, δηλαδή 12 αυτοκινήτων. Οι προδιαγραφές του αυτοκινήτου με τον twin-turbo V8 κινητήρα των 6,6 λίτρων που ονομάζεται “Fury” είναι εντυπωσιακές. Η απόδοσή του είναι 1.820 ίπποι και 165 kgm ροπής, στοιχεία που του επιτρέπου να φτάνει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 2,7 δευτερόλεπτα και τα 200 χλμ./ώρα από στάση σε 4,7 δευτερόλεπτα. Τα 300 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 8,4 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου, τα 500 χλμ./ώρα, ερχονται σε 15,5 δευτερόλεπτα.

Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Hennessey Venom F5: Το hypercar των 1.843 ίππων
Hennessey Mammoth: Ένα αγροτικό με 1.000+ άλογα και επιδόσεις Corvette!
Τι κάνει η Hennessey Ford Mustang GT500 απέναντι στη νέα Porsche 911 Turbo S; (+video)

 

Advertisement

 

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement