Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hennessey: Επετειακό Chevrolet Camaro με πάνω από 1.000 ίππους

Ελλάδα 11:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Hennessey: Επετειακό Chevrolet Camaro με πάνω από 1.000 ίππους

ΝΕΑ

Hennessey: Επετειακό Chevrolet Camaro με πάνω από 1.000 ίππους

ΝΕΑ

Η Hennessey που εδρεύει στις ΗΠΑ θα παράγει μια περιορισμένη έκδοση «Exorcist» της Chevrolet Camaro για την επέτειο των 30 ετών της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Η Hennessey Exorcist 30th Anniversary Camaro κοστίζει 114.000 ευρώ, αποδίδει πάνω από 1.000 ίππους και χαρακτηρίζεται κυρίως από τα ειδικά λογότυπα περιμετρικά του αυτοκινήτου αλλά και τη διχρωμία (κόκκινο-μαύρο).

Κάθε αυτοκίνητο θα υιοθετεί ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις έναν ατομικό αριθμό κατασκευής, ο οποίος θα αναγράφεται επάνω σε ειδική αναμνηστική πλάκα εντός του αυτοκινήτου.

Η ειδική έκδοση χρησιμοποιεί τον ίδιο αναβαθμισμένο υπερσυμπιεστή στον κινητήρα, το σύστημα επαγωγής αέρα υψηλής ροής, ενισχυμένους εκκεντροφόρους σε σχέση με τη “συμβατική” Exorcist, νέα ελατήρια βαλβίδων καθώς και εισαγωγές αέρα, κ.α. Το αυτοκίνητο επιστρατεύει επίσης καταλυτικό μετατροπέα υψηλής ροής και νέα ηλεκτρονική διαχείριση κινητήρα HPE σε σχέση με τη γνωστή μας Camaro.

Advertisement
Advertisement

«Η Exorcist αποτελεί την επιτομή του αμερικανικού muscle car και έχει την απόδοση προκειμένου να ταπεινώσει με τις επιδόσεις της οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο στον πλανήτη. Κατασκευάζουμε ολοένα και ταχύτερα αυτοκίνητα, οπότε η επετειακή έκδοση Exorcist συγκεντρώνει όλα όσα γνωρίζουμε σε ένα άγριο supercar”, δήλωσε ο John Hennessey, CEO της Hennessey.

Η απόδοση των 1.000+ ίππων παραμένει αμετάβλητη, οπότε διατηρείται τόσο η τελική ταχύτητα των 350 km/h όσο και η επιτάχυνση 0-100 km/h στα 2,3 sec.

Advertisement

Το μοντέλο ειδικής έκδοσης προσφέρεται σε κάμπριο ή κουπέ, με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Η εταιρεία λέει ότι είναι διαθέσιμο τόσο για την Αμερική όσο και για άλλες αγορές του πλανήτη.

Advertisement

Η επετειακή έκδοση θα παραχθεί σε 100 κομμάτια. Να θυμίσουμε εδώ πως η τελευταία μορφή της Camaro κυκλοφόρησε το 2017, ως αντίπαλος του Dodge Demon.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσα χιλιόμετρα μπορεί να κάνει το Hennessey Venom F5 το χρόνο;
Hennessey Mammoth: Ένα αγροτικό με 1.000+ άλογα και επιδόσεις Corvette!
Video: Βελτιωμένη Chevrolet Camaro με 1.000 ίππους

Advertisement