Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εξαγοράζεται σε τιμή ευκαιρίας η παρακμάζουσα SsangYong

Ελλάδα 7:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εξαγοράζεται σε τιμή ευκαιρίας η παρακμάζουσα SsangYong

ΝΕΑ

Εξαγοράζεται σε τιμή ευκαιρίας η παρακμάζουσα SsangYong

ΝΕΑ

Η εταιρεία που θα αναλάβει τα ηνία του Νοτιοκορεάτη κατασκευαστή αποβλέπει στον εκτοπισμό της Tesla, μέσω του λανσαρίσματος ισχυρών ηλεκτρικών μοντέλων.

Advertisement
Advertisement

Μετά την οικονομική δυσπραγία η SsangYong φαίνεται πως βρίσκεται ένα βήμα πριν την αναγέννησή της. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η νοτιοκορεατική εταιρεία αποκτήθηκε από τον κατασκευαστή ηλεκτρικών της Νότιας Κορέας Edison Motors έναντι μόλις 224,4 εκ. ευρώ.

Το ενδιαφέρον της Edison είχε γνωστοποιηθεί τον περασμένο Οκτώβριο, όταν η εταιρεία είχε χτυπήσει την πόρτα της SsangYong, μέσω μιας κοινοπραξίας.

Η εξαγορά έχει πλέον εγκριθεί από το δικαστήριο πτωχευτικού δικαίου της Κορέας, σύμφωνα με την εφημερίδα Korean Economic Daily (KED), με την κοινοπραξία της Edison να αποκτά μερίδιο 95%. Πλέον αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις της SsangYong, όπως και η παρουσίαση του αναλυτικού πλάνου αναδιάρθρωσής της, την 1η Μαρτίου.

Advertisement
Advertisement

Το 2010, SsangYong πέρασε στα χέρια της ινδικής Mahindra & Mahindra, η οποία έσωσε την εταιρεία από τη χρεωκοπία, αλλά οι πωλήσεις ουδέποτε ευθυγραμμίστηκαν με τις αρχικές προβλέψεις. Τον Δεκέμβριο του 2020, η SsangYong υπέβαλε αίτηση χρεωκοπίας, με τις υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές να ανέρχονται σε 232,8 εκ. ευρώ.

Η εξαγορά θα επιστρέψει στην Edison να αποκτήσει παρουσία στο διεθνές στερέωμα, μέσω της γκάμας προσιτών SUV της SsangYong. Αυτή τη στιγμή, η Edison παράγει αποκλειστικά ηλεκτρικά επαγγελματικής χρήσης, αλλά επιδιώκει να ακολουθήσει τα χνάρια της Tesla, λανσάροντας ένα ισχυρό ηλεκτρικό sedan (Smart S) και ένα αντίστοιχης φιλοσοφίας SUV (Smart X).

Advertisement

Η SsangYong, παρά τα οικονομικά της προβλήματα, έχει στην ατζέντα της την εμπορική διάθεση μιας ηλεκτρικής εκδοχής του Korando, για να πάρει σειρά ένα μεγαλύτερο και πιο «σκληροτράχηλο» SUV, το J100, το οποίο θα αποτελεί τον αντίπαλο του επερχόμενου Dacia Bigster.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρεμιέρα για το ηλεκτρικό Ssangyong Korando
Αυτό είναι το νέο SsangYong Rexton
Ηλεκτρικό το μέλλον της Ssangyong;