Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ευρώπη: 1 στους 10 σταθμούς φόρτισης ταχυφορτίζει

Ελλάδα 9:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ευρώπη: 1 στους 10 σταθμούς φόρτισης ταχυφορτίζει

ΝΕΑ

Ευρώπη: 1 στους 10 σταθμούς φόρτισης ταχυφορτίζει

ΝΕΑ

Η αναλογία των DC σημείων φόρτισης συνεχούς ρεύματος μπορεί μνα βρίσκεται σε καλό επίπεδο, αλλά αριθμητικά το σύνολο των φορτιστών στην Ευρώπη κινείται με σχετικά αργούς ρυθμούς.

Advertisement
Advertisement

Το σύνολο των σημείων φόρτισης στην Κίνα έφτασε τα 5,2 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2022.

Η Ευρώπη κατάφερε να εγκαταστήσει περίπου 480.000 σταθμούς φόρτισης, με μόνο το 12% να είναι συνεχές ρεύμα (DC), σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Εναλλακτικών Καυσίμων (EAFO).

Τροχοπέδη αποτελεί η υψηλή αξία του ευρωπαϊκού σταθμού φόρτισης η οποία είναι η υψηλότερη παγκοσμίως, σύμφωνα με τον οργανισμό καινοτομίας Skyquest.

Advertisement
Advertisement

Το 2021 είχε φτάσει τα 5,7 δισεκατομμύρια και έως το 2028 αναμένεται να φτάσει περίπου τα 46 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην Ευρώπη το 70% της φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων πραγματοποιείται στο σπίτι ή στην εργασία. Ωστόσο, το 46% των κατοίκων της ΕΕ ζουν σε πολυκατοικίες και οι οικιακές φορτιστές είναι AC, με ισχύ από 7,4 έως 22 kW.

Σήμερα αυτή η ισχύς θεωρείται μικρή και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των σύγχρονων ηλεκτρικών αυτοκινήτων που έχουν μεγάλες ενεργειακές ανάγκες.

Advertisement

Όλα αυτά όταν η ΕΕ χρειάζεται πάνω από 3,4 εκατομμύρια δημόσιους φορτιστές μέχρι το 2030 για να επιδιώξει στόχους μηδενικών εκπομπών.

Υπενθυμίζεται ότι το 2035 όλα τα νέα αυτοκίνητα που θα πωλούνται στην Ευρώπη αναμένεται να είναι αποκλειστικά ηλεκτρικά, πλην αυτών που θα κινούνται με συνθετικά καύσιμα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πάνω από χίλιοι οδηγοί οδηγούσαν χωρίς δίπλωμα!
Στη Ελλάδα ο μεγαλύτερος αυτοκινητόδρομος στην ΕΕ!
Προσοχή: Πρόστιμο και 1.000 ευρώ σε οδηγούς και συνοδηγούς