Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Euro NCAP: Πώς τα πήγαν τα νέα Toyota C-HR, Honda CR-V και Nio EL6

Ελλάδα 19:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Euro NCAP: Πώς τα πήγαν τα νέα Toyota C-HR, Honda CR-V και Nio EL6

ΝΕΑ

Euro NCAP: Πώς τα πήγαν τα νέα Toyota C-HR, Honda CR-V και Nio EL6

ΝΕΑ

Τα πρόσφατα crash tests που διεξήγαγαν οι άνθρωποι του Euro NCAP αφορούσαν σε τρία καινούργια μοντέλα, δύο ιαπωνικά και ένα κινεζικό.

Advertisement
Advertisement

O Euro NCAP, ο ανεξάρτητος οργανισμός αξιολόγησης των καινούργιων αυτοκινήτων, διεξήγαγε τις δοκιμές πρόσκρουσής του σε τρία καινούργια μοντέλα των Honda, Nio και Toyota με σκοπό να διαπιστώσει το επίπεδο ασφάλειας που παρέχουν.

Συγκεκριμένα, αξιολογήσαν το νέο Honda CR-V τόσο με το βασικό επίπεδο εξοπλισμού με το οποίο διατίθεται όσο και με το επιπλέον Honda Sensing 360. Στην πρώτη περίπτωση, το καινούργιο SUV αξιολογήθηκε με τέσσερα αστέρια και στη δεύτερη με πέντε, δηλαδή την ανώτατη διάκριση.

Αναλυτικά, η έκτη γενιά του CR-V με το βασικό πακέτο εξοπλισμού σημείωσε 85% στην προστασία των ενήλικων επιβατών, 86% στην προστασία παιδιών, 76% στην προστασία πεζών και δικυκλιστών και 67% αναφορικά με τα συστήματα προειδοποίησης και υποβοήθησης του οδηγού. Η συγκεκριμένη βαθμολογία έκανε τους ανθρώπους του Euro NCAP να δώσουν τέσσερα αστέρια στην εν λόγω εξοπλιστική εκδοχή του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Όταν αξιολόγησαν το καινούργιο CR-V στις ίδιες διαδικασίες πρόσκρουσης με το πακέτο Honda Sensing 360 τα αποτελέσματα βελτιώθηκαν και το αυτοκίνητο απέσπασε τα πέντε αστέρια.

Έτσι, σημείωσε 85% στην προστασία των ενήλικων επιβατών (ίδια επίδοση), 86% στην προστασία παιδιών (ίδια επίδοση), 80% στην προστασία πεζών και δικυκλιστών (βελτιωμένη κατά 4%, συγκριτικά) και 79% αναφορικά με τα συστήματα προειδοποίησης και υποβοήθησης του οδηγού (βελτίωση κατά 12%, συγκριτικά).

Το δεύτερο μοντέλο στο οποίο ο Euro NCAP έκανε τις δοκιμές πρόσκρουσής του ήταν το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Nio EL6. Το νέο SUV μοντέλο της κινεζικής εταιρείας σημείωσε βαθμολογία 93% στην προστασία των ενήλικων επιβατών, 85% στην προστασία παιδιών, 78% στην προστασία πεζών και δικυκλιστών και 76% αναφορικά με τα συστήματα προειδοποίησης και υποβοήθησης του οδηγού. Έτσι, απέσπασε την αξιολόγηση των πέντε αστέρων.

Advertisement

Τέλος, οι άνθρωποι του οργανισμού πραγματοποίησαν τις δοκιμές τους και στη νέα γενιά του Toyota C-HR. To ιαπωνικό crossover/SUV επίσης αξιολογήθηκε με πέντε αστέρια, καθώς σημείωσε 85% στην προστασία των ενήλικων επιβατών, 86% στην προστασία παιδιών, 86% στην προστασία πεζών και δικυκλιστών και 79% αναφορικά με τα συστήματα προειδοποίησης και υποβοήθησης του οδηγού.