Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι θα είναι το… πολυτελές RAV4

Ελλάδα 2:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτσι θα είναι το… πολυτελές RAV4

ΝΕΑ

Έτσι θα είναι το… πολυτελές RAV4

ΝΕΑ

Το Lexus NX περνά στη δεύτερη γενιά του και εφοδιάζεται με πιο σύγχρονο στιλ, αλλά και τεχνολογίες τελευταίας γενιάς.

Advertisement
Advertisement

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος μέχρι την αποκάλυψη της δεύτερης γενιάς του Lexus NX, με την πολυτελή εταιρεία της Toyota να δίνει ραντεβού για τις 12 Ιουνίου.

Μπορεί η παγκόσμια πρεμιέρα να γίνει τις επόμενες μέρες, γνωρίζουμε, ωστόσο, τι θα πρέπει να περιμένουμε. Γι’ αυτό φρόντισε η διαρροή ενός βίντεο στα τέλη Φλεβάρη που απεικόνιζε κάθε σπιθαμή τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού του μεσαίου ιαπωνικού crossover.

Οι εικόνες καταδεικνύουν πως υιοθετείται μια ανανεωμένη, καθαρή και δυναμική σχεδιαστική γλώσσα. Στο μπροστινό μέρος το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εξακολουθεί να συγκεντρώνει η μάσκα που έχει επιβλητικές διαστάσεις, αλλά πλέον ενσωματώνει κάθετες χρωμιωμένες λωρίδες. Η συγκεκριμένη στιλιστική λεπτομέρεια, σε συνδυασμό με το σπορτίφ spoiler προσδίδουν στο μοντέλο μια «επιθετική» εμφάνιση. Ακόμη, τα φώτα ημέρας LED δεν θα εδρεύουν κάτω από τους κεντρικούς προβολείς, αλλά θα αποτελούν «κομμάτι» τους.

Advertisement
Advertisement

Lexus NX leaked

Στο προφίλ, η εικόνα είναι λιγότερο έντονη συγκριτικά με το απερχόμενο NX, καθώς απουσιάζουν οι δυναμικές γραμμώσεις που υπήρχαν στα φτερά και πάνω από τα μαρσπιέ.

Μεγάλη αισθητική διαφοροποίηση διακρίνεται και στο πίσω μέρος και αφορά κυρίως τα φωτιστικά σώματα. Αυτά πλέον είναι σε σχήμα “L” ενώ υπάρχει και μια LED οριζόντια μπάρα που δίνει την ψευδαίσθηση πως τα συνδέει. Η διακριτική αεροτομή συνεχίζει να κάνει την εμφάνισή της, ενώ στο κάτω μέρος συναντάμε τραπεζοειδείς απολήξεις της εξάτμισης.

Advertisement

Lexus NX leaked

Οι άνθρωποι της μάρκας εστίασαν και στο εσωτερικό, δίνοντας έμφαση στην εργονομία και τη συνδεσιμότητα. Ο πίνακας οργάνων πλέον είναι πλήρως ψηφιακός, το ταμπλό ακολουθεί μια πιο μίνιμαλ σχεδιαστική γραμμή, η κεντρική οθόνη είναι μεγαλύτερη και εμφανώς πιο σύγχρονη, και η κεντρική κονσόλα έχει απογυμνωθεί από τους μη απαραίτητους διακόπτες.

Advertisement

Πληροφορίες για το σύστημα πρόωσης του νέου Lexus NX δεν υπάρχουν. Δεδομένου, όμως, πως θα βασίζεται στην πλατφόρμα του RAV4,  η λογική λέει πως θα προσφέρεται με τις ίδιες υβριδικές και plug-in υβριδικές μονάδες των 225 και 306 PS αντίστοιχα.

Όπως προαναφέραμε, η πλήρης αποκάλυψη είναι προγραμματισμένη για τις 12 Ιουνίου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
“Τραυμάτισε” το GR Yaris για να κάνει “μόστρα” (VIDEO)
H Lexus αναζητά το μέλλον σε εναλλακτικούς σχεδιαστές
Νέος Twin-Turbo V8 από την Toyota