Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Lexus NX: Ντεμπούτο στις 12 Ιουνίου

Ελλάδα 23:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Lexus NX: Ντεμπούτο στις 12 Ιουνίου

ΝΕΑ

Νέο Lexus NX: Ντεμπούτο στις 12 Ιουνίου

ΝΕΑ

Το Teaser της νέας γενιάς του Lexus NX επιβεβαιώνει το ντεμπούτο του στις 12 Ιουνίου και θα μοιράζεται την πλατφόρμα του Toyota RAV4.

Advertisement
Advertisement

Η εικόνα δεν δείχνει πολλά, αν και βλέπουμε ένα κομμάτι του πίσω μέρους του πολυτελούς crossover.

Κάποιος στη Lexus πιθανότατα έχασε τη δουλειά του τον Φεβρουάριο του 2021 όταν αποκάλυψε (τυχαία;) στο διαδίκτυο εικόνες της επόμενης γενιάς NX χωρίς καμουφλάζ. Αυτό συνέβη μόλις λίγες εβδομάδες μετά την κατασκοπεία του premium ιαπωνικού SUV ως καμουφλαρισμένο πρωτότυπου, σε συνδυασμό με μια ανεπίσημη διαρροή πληροφοριών. Αυτές οι τρεις αποκαλύψεις δημιούργησαν μια πολύ λεπτομερή προεπισκόπηση του νέου NX. Ωστόσο, η Lexus έκανε την αδιάφορη και κυκλοφόρησε την πρώτη επίσημη εικόνα teaser του μοντέλου.

Η φωτογραφία αποκαλύπτει τη λωρίδα LED που συνδέει τα πίσω φώτα και επιβεβαιώνει επίσης ότι το σήμα Lexus θα αντικατασταθεί από το όνομα της μάρκας ως λέξη. Το νέο NX αποκαλύπτει επίσης το κομψό σπόιλερ οροφής με ενσωματωμένο τρίτο φως φρένων.

Advertisement
Advertisement

Από τις εικόνες που διέρρευσαν, γνωρίζουμε ότι το νέο NX δεν θα έχει τεράστια απόκλιση από το τρέχον μοντέλο όσον αφορά τον εξωτερικό σχεδιασμό. Πιο συγκεκριμένα, τα φώτα ημέρας LED θα ενσωματωθούν στις κύριες μονάδες προβολέων και όχι στον προφυλακτήρα ως επέκταση των φωτιστικών σωμάτων.

Όσον αφορά τα βασικά στοιχεία, το νέο NX θα βασίζεται σε μια τροποποιημένη έκδοση της πλατφόρμας TNGA-K της Toyota, που μοιράζεται με το τρέχον RAV4. Τα δύο αυτοκίνητα αναμένεται να μοιραστούν περισσότερα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου, ενδεχομένως, του τετρακύλινδρου κινητήρα 2,5 λίτρων του RAV4 για την κίνηση του NX. Εν τω μεταξύ, οι πιο ακριβές εκδόσεις θα έχουν το 3,5 λίτρων V6 από το Camry ως προαιρετική επιλογή κίνησης.

Advertisement

Αυτό το πρώτο teaser μπορεί να μην αποκάλυψε πολλά, αλλά οι προηγούμενες αποκαλύψεις μας έχουν δώσει την συνολική εικόνα. Το πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι πως η εικόνα επιβεβαιώνει ότι θα δούμε το νέο NX πλήρως στις 12 Ιουνίου του 2021.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Διαρροή πριν την πρεμιέρα για το Lexus NX
Lexus NX 300 Black Line Special Edition
Νέες εκδόσεις Lexus NX και RX Crafted