Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Lexus αναζητά το μέλλον της σε εναλλακτικούς σχεδιαστές

Ελλάδα 18:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Lexus αναζητά το μέλλον της σε εναλλακτικούς σχεδιαστές

ΝΕΑ

Η Lexus αναζητά το μέλλον της σε εναλλακτικούς σχεδιαστές

ΝΕΑ

Για το εσωτερικό του ηλεκτρικού LF-Z, η Lexus κινήθηκε διαφορετικά και ζήτησε τις προτάσεις κάποιων σχεδιαστών που δεν είχαν επαφή με το χώρο του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Η Lexus στράφηκε σε τρία κορυφαία ονόματα από άσχετους με την αυτοκίνηση χώρους, για να πάρει ιδέες για το σχεδιασμό του νέου της πρωτοτύπου.

Το εν λόγω πρωτότυπο είναι το ηλεκτρικό LF-Z, ένα concept που προφανώς θα σηματοδοτήσει το μέλλον για τη σχεδιαστική κατεύθυνση που θα έχει η Lexus. Η εταιρεία απευθύνθηκε στον Salehe Bembury, ένα διακριθέντα σχεδιαστή υποδημάτω, τον Ondrej Zunka, που ξεχωρίζει με τις ψηφιακές δημιουργίες του και την Hender Scheme, μια ιαπωνική εταιρεία μόδας που ασχολείται και αυτή με την ένδυση και την υπόδηση. Όλοι οι παραπάνω, έδωσαν τη δική τους εκδοχή για το πώς θα έπρεπε να είναι το εσωτερικό στα Lexus του μέλλοντος.

Advertisement
Advertisement

Ο σχεδιασμός του Bembury φέρνει οργανικά υλικά μαζί με φωτεινά χρώματα σε αυτό που αποκαλεί «αγκαλιά του μέλλοντος». Χρησιμοποιώντας χρώματα εμπνευσμένα από φυσικά τοπία και πετρώματα όπως ο ψαμμίτης, αλλά και «γήινους» τόνους, παρουσιάζει μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή καμπίνας μελλοντικού οχήματος με επένδυση από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, όπως ο κέδρος, ο φελλός και ο πραγματικός γρανίτης. «Θέλω αυτό το αυτοκίνητο να μοιάζει με μια απρόσκοπτη σύνδεση μηχανής και φύσης», δήλωσε ο Bembury.

Από την άλλη, το πολύχρωμο εσωτερικό του Ondrej Zunka δεν περιορίζεται στη σφαίρα του εφικτού. «Δεδομένου ότι η δουλειά μου ζει πέρα ​​από το πραγματικό, δεν ήθελα να περιορίσω το σχέδιο σε κάποιο υπάρχον υλικό», έγραψε στο Instagram ο καλλιτέχνης. «Οραματίστηκα ένα έξυπνο υλικό σαν σιλικόνη για τα καθίσματα. Αυτό το απαλό ημιδιαφανές υλικό τυλίγεται γύρω από το σώμα του επιβάτη για να σχηματίσει ένα ειδικό προφίλ για τον καθένα ξεχωριστά, για ένα εξαιρετικά άνετο κάθισμα».

Advertisement

Η Lexus όμως, πήρα άλλη μια ιδέα για το φουτουριστικό εσωτερικό του LF-Z από μια ειδική εταιρεία που ασχολείται με το σχεδιασμό ρούχων και παπουτσιών και έχει έδρα στο Τόκιο. Η συγκεκριμένη εταιρεία περιορίστηκε σε ένα και μόνο υλικό και αυτό ήταν το δέρμα για όλες τις επιφάνειες. Ανεπεξέργαστο, το δέρμα υποτίθεται ότι αναπτύσσει μια πατίνα με την πάροδο του χρόνου, προκαλώντας το βάθος του χρώματος και να γίνει μοναδικό σε κάθε όχημα. Η ιδέα πίσω από τη χρήση ενός και μόνο υλικού, υποτίθεται ότι αντικατοπτρίζει το πέρασμα του χρόνου και τη σχέση του οδηγού με το αυτοκίνητό του.

Advertisement

«Το LF-Z ενσαρκώνει το μέλλον της μάρκας Lexus, οπότε είναι συναρπαστικό να βλέπουμε ότι ως τέτοιο εκπροσωπείται από τόσα διαφορετικά ταλέντα από όλο το χώρο του σχεδιασμού», λέει ο Brian Bolain, γενικός διευθυντής της Lexus International. «Κάθε ένας από τους συνεργάτες φέρνει μια νέα ενέργεια που όχι μόνο ερμηνεύει το εσωτερικό του LF-Z, αλλά εξετάζει επίσης τα θέματα του επόμενου κεφαλαίου της Lexus» και κάπως έτσι επιτυγχάνεται και ο αρχικός στόχος της εταιρείας, για έμπνευση με σκέψη out of the box.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Lexus LF-Z concept: Μια εικόνα από το ηλεκτρικό μέλλον της εταιρίας (VIDEO)
Πρεμιέρα για το ανανεωμένο Lexus ES
Toyota και Lexus λανσάρουν μοντέλα με σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2 (VIDEO)