Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι θα είναι τα καθίσματα στις καινούργιες Ferrari

Ελλάδα 3:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτσι θα είναι τα καθίσματα στις καινούργιες Ferrari

ΝΕΑ

Έτσι θα είναι τα καθίσματα στις καινούργιες Ferrari

ΝΕΑ

Η αυτοκινητοβιομηχανία του Μαρανέλο φέρεται να έχει εξελίξει μία νέα τεχνολογία μέσω της οποίας θα αλλάξει εντελώς η προσαρμοστικότητα των καθισμάτων.

Advertisement
Advertisement

Η Ferrari έχει εξελίξει έναν νέο, καινοτόμο τρόπο με τον οποίο ελπίζει να φέρει το επόμενο στάδιο του έξυπνου καθίσματος.

Προβλέπει μάλιστα πως αυτή η τεχνολογία θα διευκολύνει τον οποιοδήποτε μπαίνει στο supercar της, ανεξαρτήτως βάρους και σωματότυπου.

Η λύση που προσφέρει η Ferrari δεν αφορά απλά την ατέρμονη προσαρμοστικότητα του καθίσματος σε όποιον βρεθεί πίσω από το τιμόνι ενός supercar της, αλλά και την ελαχιστοποίηση του βάρους.

Advertisement
Advertisement

Έτσι λοιπόν τα καθίσματα που έχουν εξελίξει οι Ιταλοί είναι συνδεδεμένα με το κεντρικό μέρος της καμπίνας και κινούνται μέσω ενσωματωμένων ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, με την υποβοήθηση υδραυλικών χειριστηρίων.

Αυτός ο καινοτόμος τρόπος προσαρμογής του καθίσματος λειτουργεί μέσω των επτά μερών από τα οποία αποτελείται το κάθισμα. Κάθε ένα από αυτά τα μέρη έχει τρία επίπεδα κίνησης και μπορεί να κινηθεί ανεξάρτητα, μέχρι να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του εκάστοτε χρήστη.

Advertisement

Όλο αυτό το πολύπλοκο σύστημα λειτουργεί ηλεκτρονικά, διότι εάν έπρεπε ο χρήστης να το κάνει χειροκίνητα, το πιθανότερο είναι ότι θα του… έσπαγε τα νεύρα για τα καλά πριν μπορέσει να βολευτεί.

Advertisement

Μάλιστα, αυτό το «έξυπνο κάθισμα» της Ferrari έχει… μνήμη και αφού θα βρει κανείς την ιδανική του θέση θα αποθηκεύσει στη μνήμη τις επιλογές του.

Μάλιστα η ιταλική εταιρεία έχει προσθέσει κάμερα προκειμένου το κάθισμα να… αντιλαμβάνεται τις επιλογές του καθήμενου. Συνεπώς, θα μπορεί εύκολα μετά να θυμάται πώς ακριβώς βολεύτηκε.

Μπορεί σε κάποιους να ακούγεται κάπως αχρείαστη η τόση λεπτομέρεια όσον αφορά τη θέση οδήγησης, όμως στη Ferrari φαίνεται να το θεωρούν υψίστης σημασίας. Για αυτό και νέα αυτή η τεχνολογική εξέλιξη θα μπει στην παραγωγή και δε θα μείνει στα… χαρτιά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτή η Ferrari SF90 είναι αφιερωμένη στη θρυλική F40
Οδεύει προς Χρυσό Βατόμουρο η ταινία «Ferrari» (+video)
Η Ferrari ψηφίζει V12