Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή η Ferrari SF90 είναι αφιερωμένη στη θρυλική F40

Ελλάδα 20:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή η Ferrari SF90 είναι αφιερωμένη στη θρυλική F40

ΝΕΑ

Αυτή η Ferrari SF90 είναι αφιερωμένη στη θρυλική F40

ΝΕΑ

Ο Οίκος Angelelli Automobili φρόντισε να μας χαρίσει τη μοναδική SF90 F40.

Advertisement
Advertisement

Ο βελτιωτικός Οίκος Angelelli Automobili έγινε γνωστός στον κόσμο με την άκρως εντυπωσιακή D2 Granturismo. Αυτήν τη φορά ο ιταλικός οίκος αποφάσισε να τιμήσει ένα θρυλικό μοντέλο της Ferrari που δεν είναι άλλο από την F40. Κάπως έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε η Ferrari Angelelli Effequaranta η οποία συνδυάζοντας τεχνικά στοιχεία της SF90 καταφέρνει να εντυπωσιάσει.

Το αυτοκίνητο βασίστηκε στην SF90 με το πλαίσιο να είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, τιτάνιο και αλουμίνιο σε τρισδιάστατο εκτυπωτή. Τα κεραμικά φρένα και οι ενεργητικές αναρτήσεις είναι επίσης από την SF90, το ίδιο και το σύστημα μετάδοσης της κίνησης. Ο κινητήρας είναι υβριδικός και συνδυάζει τον V8 Biturbo των 4.0 λίτρων και τρεις ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνδυαστικά πάνω από 1.000 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Οι επιδόσεις κόβουν την ανάσα καθώς τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε μόλις 2,1 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 360 χλμ./ώρα.

Για να φέρει η Angelelli Automobili όσο πιο κοντά μπορεί στην F40 την Angelelli Effequaranta επικεντρώθηκε σε λεπτομέρειες που θυμίζουν το ιστορικό αυτοκίνητο. Στο πίσω μέρος δεσπόζει η τετραγωνισμένη θρυλική αεροτομή της F40 και ο τεράστιος διπλός διαχύτης, ενώ στο εμπρός μέρος έχουν γίνει παρεμβάσεις, αλλά σίγουρα λείπουν οι αναδιπλούμενοι προβολείς που συναντάμε στην αυθεντική F40.

Advertisement

Λίγες είναι οι αναφορές στην F40 της Angelelli Effequaranta στο εσωτερικό καθώς έχουν επικρατήσει τα στοιχεία της SF90. Άλλωστε θα ήταν πολύ δύσκολο να ακολουθηθεί ο μίνιμαλ χαρακτήρας της F40 στην καμπίνα της υπερσύγχρονης SF90. Όσο για το βάρος, η Angelelli Effequaranta είναι κατά 300 ολόκληρα κιλά ελαφρύτερη σε σχέση με την SF90 και φτάνει τα 1.350 κιλά.

Δείτε την Angelelli Effequaranta

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πάνω σε αυτό τελειοποιήθηκε η Ferrari FXX-K Evo
Ποιο F-35; Ιδού το ιπτάμενο hypercar (+video)
Οι Ιταλοί έδιωξαν τη Ferrari από την… Ιταλία