Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι θα μπορούσε να είναι το DeLorean DMC-12

Ελλάδα 22:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτσι θα μπορούσε να είναι το DeLorean DMC-12

ΝΕΑ

Έτσι θα μπορούσε να είναι το DeLorean DMC-12

ΝΕΑ

Ένα φουτουριστικό ηλεκτρικό με το οποίο η «Επιστροφή στο Μέλλον» θα μπορούσε να γυριστεί σήμερα, έχει κάποια στοιχεία από το κλασικό πλέον DeLorean.

Advertisement
Advertisement

Το DeLorean DMC-12 έχει αντέξει στην πάροδο των ετών και όχι μόνο λόγω της σειράς ταινιών Back to the Future στις οποίες χρησιμοποιήθηκε για ταξίδια στο χρόνο.

Δεδομένου ότι το μοντέλο πρόκειται να γιορτάσει την 40η επέτειό του, ο σχεδιαστής Angel Guerra αποφάσισε να αποτίσει φόρο τιμής στο αυτοκίνητο, δημιουργώντας στον ελεύθερο  χρόνο του μια σύγχρονη εκδοχή του. Το DMC-12 του 2020 δείχνει αναμφίβολα φρέσκο και έχει πολλά από τα στοιχεία που περιμένει κανείς να συναντήσει σε ένα σύγχρονο αυτοκίνητο. Είναι ένα κομψό ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο που διαθέτει αμάξωμα με γυμνό ατσάλι, πάνω στο οποίο οι καμπύλες είναι περιορισμένες.

Advertisement
Advertisement

Αυτό το χαρακτηριστικό δεν είναι η μόνη σύνδεση με το παρελθόν, καθώς και το σύγχρονο πρωτότυπο έχει πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, παρόμοιας αισθητικής ζάντες με το αυθεντικό DeLorean και ανάλογη διαμόρφωση στο μπροστινό μέρος. Το πίσω μέρος είναι απόλυτα μοντέρνο, καθώς διαθέτει φώτα LED που καλύπτουν όλο το πλάτος του αυτοκινήτου και ένα τεράστιο διαχύτη πολύ χαρακτηριστικό της εποχής μας. Ο Guerra λέει επίσης ότι το μοντέλο θα ήταν μεγαλύτερο σε μήκος και σε πλάτος από το original, καθώς η πρότασή του έχει μήκος 4.780 χιλιοστά, πλάτος 2.045 χιλ. και ύψος 1.143 χιλ. Επιπλέον, το νέο DeLorean έχει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες και ένα πλήρως αυτόνομο σύστημα οδήγησης.

Για να λειτουργήσει το τελευταίο, υπάρχουν κάμερες και αισθητήρες «κρυμμένοι» στη μαύρη λωρίδα που τυλίγεται γύρω από το αυτοκίνητο. Ενώ το DMC-12 κατέχει μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές πολλών ανθρώπων, ο Guerra μας είπε ότι άλλαξε κυριολεκτικά τη ζωή του. Όπως εξήγησε, «Από τότε που είδα το αυτοκίνητο στο Back to the Future, ήξερα ότι θα γινόμουν σχεδιαστής αυτοκινήτων». Αυτό επιβεβαιώθηκε καθώς σχεδιάζει αυτοκίνητα από το 2008 και έχει εργαστεί σε πολλές εταιρείες τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης και της Rimac.

Advertisement

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Καταφύγιο από τον τυφώνα Dorian βρήκαν δεκάδες σπάνια αυτοκίνητα

Άφθονες πλαγιολισθήσεις με ηλκεκτρικό supercar 1.941 ίππων (VIDEO)

Νέο hypercar από τη Bugatti

Advertisement