Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι θα μπορούσε να είναι η Maserati Grecale

Ελλάδα 15:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτσι θα μπορούσε να είναι η Maserati Grecale

ΝΕΑ

Έτσι θα μπορούσε να είναι η Maserati Grecale

ΝΕΑ

Η γνωστή ρωσική ιστοσελίδα Kolesa προσπαθεί να μαντέψει την εμφάνιση του επερχόμενου compact crossover της Maserati.

Advertisement
Advertisement

Πριν από λίγες εβδομάδες η Maserati δημοσίευσε τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του πολυαναμενόμενου νέου της crossover/SUV που ακούει στο όνομα “Grecale”.

Τότε το βαρύ καμουφλάζ απέτρεπε κάθε προσπάθεια πλήρους γνωριμίας με το μοντέλο. Δεν αποτελεί, όμως, εμπόδιο για την γνωστή ρωσική ιστοσελίδα Kolesa.ru, η οποία επιχείρησε να αποκρυπτογραφήσει την εμφάνιση της Grecale, δημιουργώντας κάποια renderings.

Όπως είναι εμφανές, έχει αντληθεί έμπνευση από τη Maserati Levante, με χαρακτηριστικά παραδείγματα το μακρύ «γραμμωμένο» καπό και τη χαρακτηριστική μάσκα με ενσωματωμένη την τρίαινα. Στον αντίποδα, οι προβολείς είναι πιο αιχμηροί, σε κάθετη διάταξη, με τις διαφοροποιήσεις ν’ αφορούν επίσης τις εισαγωγές αέρα και τον προφυλακτήρα.

Advertisement
Advertisement

Η οροφή έχει έντονη κλίση προς τα πίσω, τα φτερά είναι φουσκωμένα, ενώ στις πίσω κολόνες δεσπόζει πάλι η τρίαινα, μια σχεδιαστική πρακτική που είναι ιδιαίτερα προσφιλής στην ιταλική πολυτελή μάρκα.

Για τη σχεδίαση του πίσω μέρους, οι άνθρωποι της Kolesa φαίνεται πως χρειάστηκε να επιστρατεύσουν… λιγότερο τη φαντασία τους, καθώς  -όπως έχουμε δει στις teaser φωτογραφίεςη εικόνα θα είναι παρεμφερής με το μεγαλύτερο «αδερφάκι της».

Advertisement

Κοινά στοιχεία, λοιπόν, των δύο μοντέλων θα συνιστούν οι τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης, η αεροτομή και τα στενά φώτα που ενώνονται μέσω μιας οριζόντιας διακοσμητικής λωρίδας.

Η Grecale θα βασίζεται στη… μελλοθάνατη (διαβάστε περισσότερα εδώ) πλατφόρμα Giorgio, όπως και η Alfa Romeo Stelvio. Επίσημες πληροφορίες για το σύστημα πρόωσης δεν υπάρχουν, καλά ενημερωμένες πηγές όμως αναφέρουν πως θα υπάρχει ένας 2λιτρος τούρμπο των 280 PS.

Advertisement

Ακόμη, το «παρών» ενδεχομένως θα δίνει ο διπλοτούρμπινος 6κύλιδνρος 2,9 λτ. που «κινεί» τη Stelvio Quadrifoglio και παράγει 512 άλογα.

Σημειωτέον ότι η Maserati έχει ανακοινώσει πως μέσα στο 2022 θα συστηθούμε και με την αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή της Grecale.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Maserati MC20
Νέα αμιγώς ηλεκτρική Maserati Granturismo
Η Maserati MC20 θα μπορούσε να είναι μία σύγχρονη Dino (video)

Advertisement