Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Νέα αμιγώς ηλεκτρική Maserati Granturismo

Ελλάδα 6:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα αμιγώς ηλεκτρική Maserati Granturismo

Mobility

Νέα αμιγώς ηλεκτρική Maserati Granturismo

Mobility

Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της Maserati παρουσιάζεται στις πρώτες επίσημες φωτογραφίες με το χαρακτηριστικό καμουφλάζ. Η Maserati έδωσε στη δημοσιότητα teaser εικόνες του πρώτου ηλεκτρικού της αυτοκινήτου, της Granturismo coupe της δεύτερης γενιάς.

Advertisement
Advertisement

Οι επιμελημένα ατημέλητες φωτογραφίες του νέου και αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της Maserati, με το καμουφλάζ, τις μακρινές λήψεις και τις «κομμένες» γωνίες του αμαξώματος, μας δίνουν μια πρώτη εικόνα για το τι πρέπει να περιμένουμε από τη Maserati. Είναι πασιφανές πως το νέο ηλεκτρικό μοντέλο διατηρεί την κομψή σιλουέτα του προκατόχου του, εκτός από το όνομά του. Φαίνεται να μοιάζει με το concept Alfieri του 2016 φέρνοντας κάποια χαρακτηριστικά του στο προσκήνιο.

Οι τεχνικές λεπτομέρειες παραμένουν ανεπιβεβαίωτες, αλλά η αντικατάσταση της Granturismo με το πρώτο ηλεκτρικό GT της Maserati, αναμένεται να προσφέρει ακόμα καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με τα έτσι και αλλιώς γρήγορα μοντέλα βενζίνης που έχουν χτίσει το μύθος της Ιταλικής εταιρεία. Η Maserati λέει ότι επεξεργάζεται τα πιθανά σενάρια για εκμετάλλευση της τεχνολογίας που θα επιτρέψει στον ηλεκτρικό της κινητήρα να ακούγεται πραγματικά ξεχωριστά.

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι ακόμη σαφές το αν η επεξεργασία του ήχου θα γίνει για να μοιάζει με αυτόν των παραδοσιακών V6 ή V8 της Maserati ή απλά θα ενισχυθεί για να προσφέρει μια τελείως διαφορετική ηχητική υπόκρουση στις μετακινήσεις. Μέχρι στιγμής πάντως, οι δοκιμές πραγματοποιούνται σε ιδιωτικές εγκαταστάσεις που σημαίνει ότι τα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα πιθανότατα σύντομα θα κυκλοφορήσουν και σε δημόσιους δρόμους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Maserati MC20: Στην πίστα (video)
Δοκιμή: Maserati MC20
Η Maserati Levante Hybrid πάτησε άσφαλτο (video)

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement