Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι κατασκευάζεται μία σκληροτράχηλη Mercedes-Benz G-Class (+video)

Ελλάδα 7:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτσι κατασκευάζεται μία σκληροτράχηλη Mercedes-Benz G-Class (+video)

ΝΕΑ

Έτσι κατασκευάζεται μία σκληροτράχηλη Mercedes-Benz G-Class (+video)

ΝΕΑ

Το εμβληματικό SUV της Mercedes αύξησε ανά τα χρόνια τη δημοφιλία του για πληθώρα λόγων. Ένας από αυτούς είναι η ανθεκτικότητά του.

Advertisement
Advertisement

Πολλοί απορούν πώς κατασκευάζεται ένα αυτοκίνητο, αλλά από από εργοστάσιο σε εργοστάσιο η διαδικασία είναι διαφορετική. Πόσο μάλλον δε, όταν μιλάμε για την Mercedes και την G-Class, ένα SUV με τρομερές off-road δυνατότητες, αλλά και θωρηκτό όσον αφορά την ασφάλεια.

Η G-Class είναι ένα ιστορικό μοντέλο της γερμανικής μάρκας, το οποίο ξεκίνησε ως στρατιωτικό όχημα τη δεκαετία του ’70 και έφτασε στο σήμερα που είναι ένα από τα καλύτερα off-road και συνάμα ένα πολυτελές SUV.

Η σχεδίασή του δεν άλλαξε ποτέ σε ρηξικέλευθο βαθμό, ανέκαθεν είχε και έχει ένα τετραγωνισμένο σχήμα και επιβλητική παρουσία. Παρομοίως, οι υπόλοιπες λεπτομέρειες όσον αφορά τις πιο απλές του λειτουργίες και χαρακτηριστικά, παραμένουν ίδιες εδώ και περίπου πέντε δεκαετίες, πάντα βέβαια με τον απαραίτητο τόνο ανανέωσης.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα στοιχεία που πάντα το χαρακτήριζε, ήταν τα υψηλά επίπεδα ασφαλείας. Είναι ομολογουμένως μία σκληροτράχηλη Mercedes και για αυτό περνάει μερικές από τις πιο απαιτητικές δοκιμές πριν μπει στην παραγωγή.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που η G-Class παίρνει σταθερά πέντε αστέρια στη βαθμολογία των crash test από τις EuroNCAP και NHTSA. Το σασί έχει πάχος 3,4 χιλιοστών από χάλυβα και αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό που κάνει το πολυτελές SUV θωρηκτό.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της παραγωγής του, το σασί περνάει από πληθώρα εργαστηρίων, εργαλείων και χεριών, για να επιτευχθεί το θεμιτό αποτέλεσμα.

Advertisement

Πλέον, μπορούμε να έχουμε μία ξεκάθαρη εικόνα του πώς διεκπεραιώνεται όλη αυτή η εργασία στο εργοστάσιο Magna Steyr του Γκραζ της Αυστρίας, εκεί όπου κατασκευάζεται αποκλειστικά η Mercedes-Benz G-Class.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μercedes: Ετοιμάζεται και baby ηλεκτρική G-Class
Η Mercedes EQG έρχεται φουριόζα και ηλεκτρισμένη!
Η Mercedes με νέα στρατηγική για τα ηλεκτρικά

Advertisement