Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι αποχαιρετά η Lamborghini το θρυλικό V12

Ελλάδα 7:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτσι αποχαιρετά η Lamborghini το θρυλικό V12

ΝΕΑ

Έτσι αποχαιρετά η Lamborghini το θρυλικό V12

ΝΕΑ

Με τις ξεχωριστές και κυριολεκτικά μοναδικές Invencible και Authentica, η Lamborghini κάνει πολύ ιδιαίτερο τον αποχαιρετισμό του V12 με τον οποίο είχε τις τελευταίες δεκαετίες ταυτιστεί.

Advertisement
Advertisement

Δύο μοναδικά αυτοκίνητα, ένα roadster και ένα coupe, από τη Lamborghini για να σηματοδοτηθεί το τέλος εποχής των supercar με V12 κινητήρα.

Μόλις λίγες εβδομάδες απομένουν για τα αποκαλυπτήρια του νέου υβριδικού μοντέλου της Lamborghini με το οποίο η εταιρεία μπαίνει στην υβριδική εποχή. Τώρα, ως φόρο τιμής για τον περίφημο ατμοσφαιρικό V12 που «συνόδεψε» τις κορυφαίες της προτάσεις μέχρι σήμερα, η Lamborghini αποκαλύπτει τα Invencible (coupe) και Autentica (roadster).

Πρόκειται για δύο μοναδικά αυτοκίνητα, δεν θα παραχθούν σε περισσότερες από μια μονάδες, τα οποία αναδεικνύουν το DNA της μάρκας και αντιπροσωπεύουν την πλέον ακραία δυναμική της, για προσφορά εξατομίκευσης στις παραγγελίες. Τα δύο αυτά μοναδικά αυτοκίνητα σχεδιάστηκαν από τη Lamborghini Centro Stile χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα V12.

Advertisement
Advertisement

Η Invencible και η Autentica αποτίουν φόρο τιμής στα αριστουργήματα της σχεδίασης της Lamborghini: το Sesto Elemento, που ήταν ένας φόρος τιμής στους αγώνες αυτοκινήτου και του περιορισμένου βάρους που παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο σε αυτούς, το Reventon αλλά και το Veneno, δύο ακόμα ιδιαίτερες προτάσεις της εταιρείας που αναζητούσαν την αεροδυναμική τελειότητα.

Και τα δύο νέα αυτοκίνητα μοιράζονται το ίδιο μονοκόκ από ανθρακονήματα της Aventador, που παράγεται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Sant’Agata Bolognese, ενώ από το ίδιο υλικό είναι και όλα τα τμήματα του αμαξώματος.  Το εξάγωνο, ένα πολύ γνωστό μοτίβο της σύγχρονης σχεδίασης Lamborghini, ενσωματώνεται αρμονικά όσο και εντυπωσιακά, στα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω

Στο εσωτερικό και των δύο αυτοκινήτων κυριαρχούν οι καθαρές γραμμές, με ένα μινιμαλιστικό ταμπλό ενισχυμένο από εξαγωνικούς αεραγωγούς κατασκευασμένους σε 3D εκτυπωτές και χωρίς όργανα στην κονσόλα, για να υπογραμμιστεί η προσπάθεια για περιορισμό του βάρους και να εστιαστεί η προσοχή στην καθαρή οδηγική απόλαυση.

Advertisement

Ο 12κύλινδρος κινητήρας με τη χωρητικότητα των 6,5 λίτρων στην προκειμένη περίπτωση αποδίδει 780 ίππους και 720 Nm ροπής, συνδυάζεται με 7άρι κιβώτιο ταχυτήτων ISR, τετρακίνηση και τετραδιεύθυνση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέος αυτοκινητόδρομος θα ενώνει Ελλάδα με Αλβανία!
Suzuki Swace: Περισσότερη δύναμη και τεχνολογία
Αναβαθμίσεις «αλά Volvo» και για το Polestar 2