Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lamborghini Huracan STJ: O τελευταίος χορός του εμβληματικού V10

Ελλάδα 22:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lamborghini Huracan STJ: O τελευταίος χορός του εμβληματικού V10

ΝΕΑ

Lamborghini Huracan STJ: O τελευταίος χορός του εμβληματικού V10

ΝΕΑ

Ως γνωστόν, η Huracan θα σταματήσει να κατασκευάζεται εντός του έτους και η Lamborghini δημιούργησε τη συλλεκτική Huracan STJ για να τιμήσει το γεγονός.

Advertisement
Advertisement

Μαζί με το τέλος παραγωγής τής Huracán θα πρέπει να αποχαιρετήσουμε και τον V10 ατμοσφαιρικό κινητήρα που διαθέτει το κορυφαίο supercar της Lamborghini. Τα στελέχη της ιταλικής εταιρείας έχουν ανακοινώσει ότι αυτός θα αντικατασταθεί από έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 ο οποίος θα διαθέτει σύστημα υβριδικής διάταξης Plug-in Hybrid.

Ως ύστατο χαίρε τόσο στο μοντέλο όσο και στον κινητήρα, η Lamborghini δημιούργησε τη Huracán STJ, μια συλλεκτική έκδοση η οποία θα κατασκευαστεί μόνο σε 10 μονάδες. Τα αρχικά προέρχονται από τη φράση Super Trofeo Jota.

To Super Trofeo αναφέρεται στο ενιαίο πρωτάθλημα αγώνων ταχύτητας που έχει δημιουργήσει η Lamborghini και η λέξη Jota (προφέρεται χότα, στα ισπανικά) αντιστοιχεί στο γράμμα J το οποίο προσδιορίζει το Παράρτημα J της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) που αφορά στον Τεχνικό Κανονισμό για οχήματα Cross Car.

Advertisement
Advertisement

Ο χωρητικότητας 5,2 λίτρων V10 κινητήρας της Huracán STJ είναι αυτός που υπάρχει και στην Huracán STO, δηλαδή αποδίδει 640 ίππους/8.000 σ.α.λ. και  έχει μέγιστη ροπή 565 Nm. Η κίνηση μεταδίδεται στον πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Ωστόσο, χάρη στις αλλαγές που έχουν γίνει για την περίσταση τόσο στην ανάρτηση όσο και στην αεροδυναμική του αμαξώματος, η νέα συλλεκτική έκδοση της Huracán ήταν κατά ένα δευτερόλεπτο ταχύτερη της Huracán STO, στην πίστα Nardò (νοτιοανατολική Ιταλία).

Από τη Lamborghini ανακοινώθηκε ότι στη Huracán STJ έχουν τοποθετηθεί νέα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και διαφορετική πίσω αεροτομή από ανθρακονήματα στην οποία ρυθμίζεται η κλίση της κατά 3 μοίρες, γεγονός που αυξάνει την κάθετη αεροδυναμική δύναμη κατά 10%, συγκριτικά. Επίσης, διαθέτει αγωνιστικά ελαστικά τα οποία έχει εξελίξει η Bridgestone αποκλειστικά για το αυτοκίνητο.

Advertisement

Οι άνθρωποι του Lamborghini Centro Stile, του Σχεδιαστικού Κέντρου της εταιρείας, προσφέρουν τη Huracán STJ σε δύο εκδοχές αναφορικά με τον χρωματισμό του αμαξώματος.

Η πρώτη είναι συνδυασμός γκρι χρώματος (Grigio Telesto) με μαύρη οροφή (Nero Noctis) και άσπρες (Bianco Isi) και κόκκινες (Rosso Mars) λεπτομέρειες.

Advertisement

Στη δεύτερη, αυτή που εικονίζεται στις φωτογραφίες, συνδυάζονται το μπλε χρώμα (Blu Eliadi) με μαύρη οροφή (Nero Noctis) και άσπρες (Bianco Isi) και κόκκινες (Rosso Mars) λεπτομέρειες, επίσης.

Τέλος, στο εσωτερικό υπάρχει μαύρου χρώματος αλκαντάρα και δέρμα, ενώ καθένα από τα δέκα αυτοκίνητα θα διαθέτει πλακίδιο από ανθρακονήματα με τον αύξων αριθμό παραγωγής του.