Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτοιμη η BMW των 750.000 ευρώ!

Ελλάδα 19:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτοιμη η BMW των 750.000 ευρώ!

ΝΕΑ

Έτοιμη η BMW των 750.000 ευρώ!

ΝΕΑ

Με τέτοια τιμή και τόσο βαριά φανέλα σίγουρα θα πρόκειται για ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σπορ αυτοκίνητα των ημερών μας.

Advertisement
Advertisement

Η BMW βρίσκεται σε “οργασμό” παρουσίασης νέων μοντέλων αυτό το διάστημα. Μετά την ΧΜ και την ανανεωμένη Z4 που θα παρουσιαστούν μέσα στην εβδομάδα, έρχεται τον Οκτώβριο η πολυαναμενόμενη νέα Μ2. Ενώ πολλά νέα μοντέλα κατά βάση ηλεκτρικά έχουν ήδη παρουσιαστεί στο προηγούμενο διάστημα μέσα στο 2022.

Όμως υπάρχει ένα ακόμα μοντέλο το οποίο έχει ανακοινωθεί εδώ και καιρό και έχει ήδη δημιουργήσει αρκετό θόρυβο γύρω από τα χαρακτηριστικά του. Πρόκειται για την 3.0 CSL η οποία είναι ένας φόρος τιμής στο ιστορικό μοντέλο της εταιρίας και έρχεται να ολοκληρώσει μία χρονιά στην οποία γιορτάζονται τα 50 χρόνια του M-Division.

Αν και οι φίλοι της εταιρίας περίμεναν κάτι πιο exlusive, πιθανόν μια διάδοχο της Μ1, η BMW θα παρουσιάσει κάτι πιο προσγειωμένο. Μία ακραία εκδοχή της M4 CSL η οποία μάλιστα θα έχει τιμή κοντά στα 750.000 ευρώ!

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για την ακριβότερη BΜW που κατασκευάστηκε ποτέ, και σε σχέση με την Μ4 CSL θα έχει αποκλειστικά ένα εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Η ισχύς αναμένεται να είναι αναβαθμισμένη σε σχέση με την M4 και θα φθάνει ή και θα ξεπερνάει τους 560 ίππους.

Εκτός από την μεγαλύτερη ισχύ, θα έχει και κατά 75 κιλά χαμηλότερο βάρος από την Μ4 CSL με το βάρος της να φθάνει τα 1.550 κιλά. Χάρη στην υψηλότερη ιπποδύναμη και το χαμηλότερο βάρος, θα φθάνει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 3,5 δευτερόλεπτα, δύο δέκατα του δευτερολέπτου πιο γρήγορα από την M4 CSL.

Advertisement

Σχεδιαστικά θα υπάρχουν αρκετές διαφοροποιήσεις σε σχέση με όλα τα μοντέλα της σύγχρονης BMW κάτι που θα δικαιολογεί και τον ειδικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Η μάσκα θα είναι πιο κλασική ενώ το πίσω μέρος θα διαφοροποιείται σημαντικά από την M4 CSL με ένα αποκλειστικό αεροδυναμικό πακέτο και με αναφορές στην ιστορική 3.0 CSL όπως η μεγάλη αεροτομή.

Advertisement

Γενικά, αν και θα διατηρεί το αμάξωμα της M4 θα έχει έναν πιο ξεχωριστό status και σε πολλά σημεία θα θυμίζει ένα πρωτότυπο που είχε παρουσιάσει η BMW πριν μερικά χρόνια, την 3.0 CSL Hommage που βλέπουμε και στις φωτογραφίες. 

Η εταιρία υποστηρίζει ότι θα κατασκευάσει μόνο 50 κομμάτια, με τα 30 από αυτά να παραμένουν στην Ευρώπη, 8 στην Ασία ενώ τα υπόλοιπα 12 δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα που θα πωληθούν, όχι πάντως στις ΗΠΑ.

Advertisement

Η έναρξη της παραγωγής της αναμένεται μέσα στο Νοέμβριο και οι πρώτες παραδόσεις στους τυχερούς ιδιοκτήτες θα γίνουν στις αρχές του νέου χρόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε τη BMW 3.0 CSL Hommage στο Nurburgring (+video)
Κάπως έτσι θα είναι η BMW 3.0 CSL
Πρώτες εικόνες από την εκπληκτική BMW 3.0 CSL