Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρώτες εικόνες από την εκπληκτική BMW 3.0 CSL

Ελλάδα 1:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρώτες εικόνες από την εκπληκτική BMW 3.0 CSL

ΝΕΑ

Πρώτες εικόνες από την εκπληκτική BMW 3.0 CSL

ΝΕΑ

Πρόκειται για ένα ειδικής παραγωγής μοντέλο με το οποίο η εταιρία θα γιορτάσει τα 50 χρόνια του M Division.

Advertisement
Advertisement

Είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό ότι η BMW ετοιμάζει ένα ακόμα αυτοκίνητο της σειράς “Μ” για μέσα στη χρονιά. Εκτός από την πολυαναμενόμενη Μ2 η γερμανική εταιρία θα παρουσιάσει και ένα ειδικό μοντέλο, για να γιορτάσει τα 50 χρόνια του M Division.

Σε ανάρτησή του στο Instagram, το αφεντικό του Μ-Division Francisus van Meel μας έδωσε μια πρώτη γεύση από την σύγχρονη αναβίωση της 3.0 CSL.

To μοντέλο αυτό θα χρησιμοποιεί ως βάση τη νέα Μ4 και από εκεί και πέρα θα ακολουθήσει μία πιο extreme σχεδίαση, με έντονα αεροδυναμικά βοηθήματα και πολύ δυναμικό στιλ.

Advertisement
Advertisement

Οι φωτογραφίες δείχνουν κάτω από έντονο καμουφλάζ και το πίσω μέρος όπου μπορούμε να διακρίνουμε μία αεροτομή τοποθετημένη στην οροφή, μία ακόμα πάνω στο πορτ μπαγκάζ και μία διαφορετική σχεδίαση στο diffuser. Στο πίσω μέρος υπάρχουν επίσης και τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης σε μαύρο χρώμα. 

Το αμάξωμα δείχνει να είναι φαρδύτερο εμπρός και πίσω ενώ σίγουρα θα έχει και άλλες διαφοροποιήσεις σε σχέση με την “απλή” Μ4.

Advertisement

Δεν γνωρίζουμε και πολλά για τα μηχανικά του μέρη, αν και φήμες θέλουν να ξεπερνά τα 600 άλογα και τα 700 Νm ροπής. Με έναν τέτοιο κινητήρα θα μπορεί να ολοκληρώνει το 0-100 χλμ/ώρα κάτω από τα 3,5 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα αναμένεται στα 320 χλμ/ώρα.

Advertisement

Η κίνηση θα μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός οκτατάχυτου κιβωτίου της ZF αν και μάλλον θα υπάρχει και επιλογή σε μηχανικό εξατάχυτο κιβώτιο.

Η αναβίωση της 3.0 CSL της BMW δεν θα είναι φθηνή, καθώς υπολογίζεται να κοστίζει κοντά στα 600.000 ευρώ. Κάτι που δικαιολογείται από το γεγονός ότι θα παραχθεί σε μόλις 50 κομμάτια όσα είναι και τα χρόνια που είναι στη ζωή το M Division της BMW.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτή είναι η πρώτη στέισον BMW M3
Η ανοιχτή BMW M4 της AC Schnitzer έχει 610 ίππους
Δοκιμή: BMW iX M60

Advertisement