Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κάπως έτσι θα είναι η BMW 3.0 CSL

Ελλάδα 6:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κάπως έτσι θα είναι η BMW 3.0 CSL

ΝΕΑ

Κάπως έτσι θα είναι η BMW 3.0 CSL

ΝΕΑ

Η BMW 3.0 CSL που ετοιμάζεται για να αποδώσει τιμές στο παρελθόν της Γερμανικής εταιρείας, αποδόθηκε σε ψηφιακά σκίτσα που δεν θα απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα.

Advertisement
Advertisement

Η BMW ετοιμάζει μια ιδιαίτερα περιορισμένη παραγωγή,  50 μόνο μονάδων, για να τιμήσει το παρελθόν της.

Το αυθεντικό 3.0 CSL (Coupe Sport Lightweight) που βασίστηκε στην Ε9, παρουσιάστηκε το 1972 και είχε κατασκευαστεί μόλις σε 167 μονάδες. Ήταν μια έκδοση του coupe μοντέλου που ήταν απαραίτητη να υπάρχει προκειμένου να πάρει homologation το αγωνιστικό μοντέλο και να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού. Η σύγχρονη εκδοχή, είναι η έκδοση-αποκορύφωμα των εορτασμών για τα 50 χρόνια του τμήματος Μ της BMW.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η παραγωγή του θα περιοριστεί σε μόλις 50 αυτοκίνητα, με το καθένα από αυτά να κοστίζει 750.000 ευρώ -γεγονός που θα τοποθετεί τη συγκεκριμένη έκδοση του μοντέλου στην κορυφή της λίστας με τις ακριβότερες BMW στην ιστορία. Η κίνηση θα μεταδίδεται στους πίσω τροχούς και η ισχύς του 6κύλινδρου σε σειρά turbo κινητήρα αναμένεται να είναι κοντά στους 560 ίππους.

Η ψηφιακή απόδοση του μοντέλου είναι αρκετά πετυχημένη, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε λίγο καιρό ακόμα για να δούμε τη τελική του μορφή. Η σχεδίαση είναι δια χειρός Nikita Chuiko, που συνεργάζεται μόνιμα με το ρώσικο site Kolesa.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H BMW i3 αποχωρεί με ειδική έκδοση
Οι BMW M διατηρούν τα χειροκίνητα κιβώτια
Πρώτες εικόνες από την εκπληκτική BMW 3.0 CSL