Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Εταιρεία προσφέρει απεριόριστες φορτίσεις στο VW ID.4

Ελλάδα 3:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εταιρεία προσφέρει απεριόριστες φορτίσεις στο VW ID.4

Mobility

Εταιρεία προσφέρει απεριόριστες φορτίσεις στο VW ID.4

Mobility

Η εταιρεία Electrify America ανακοίνωσε πως οι ιδιοκτήτες του νέου ηλεκτρικού ID.4 της Volkswagen θα έχουν τη δυνατότητα να φορτίζουν απεριόριστα το αυτοκίνητό τους για τρία χρόνια στο δικό της δίκτυο.

Advertisement
Advertisement

Το ID.4 είναι το πρώτο από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής στην πλατφόρμα ΜΕΒ της VW που θα διατεθεί στις ΗΠΑ.

Είναι πιο ψηλό και σημαντικά πιο κοντά στα ζητούμενα των αγοραστών από τις ΗΠΑ που σημαίνει πως είναι πιθανότερο να σημειώσει καλή εμπορική πορεία σε σχέση με το ID.3 που θα είναι το πρώτο μοντέλο της VW με την πλατφόρμα MEB στην Ευρώπη. Το δίκτυο Electrify America χρηματοδοτείται από τη VW ως μέρος του διακανονισμού που έκανε η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία μετά το πρόσφατο πρόβλημα που αποκαλύφθηκε και είχε να κάνει με τους ρύπους των diesel αυτοκινήτων της. Σε αυτό το δίκτυο, μπορούν τα αυτοκίνητα όλων των κατασκευαστών να φορτίσουν και δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των μοντέλων του Ομίλου VW.

Advertisement
Advertisement

Ήδη η Lucid Motors βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις προκειμένου να προσφέρει ένα αντίστοιχο πρόγραμμα δωρεάν φορτίσεων –και αυτό για τρία χρόνια- στους αγοραστές του Air, ενώ και η Ford κάνει τις ανάλογες κινήσεις για να έχουν οι ιδιοκτήτες της Mustang Mach-E ανάλογα προνόμια. Η Electrify America ισχυρίζεται ότι έχει θέσει σε λειτουργία περισσότερους από 470 σταθμούς με περισσότερους από 2.000 ταχυφορτιστές συνολικά. Στο πλάνο της εταιρείας είναι η επέκταση του δικτύου, έτσι ώστε μέχρι το τέλος του 2021 οι σταθμοί να είναι 800 και οι φορτιστές να ξεπεράσουν τους 3.500. Ορισμένοι σταθμοί της Electrify America προσφέρουν φόρτιση έως και 350 kW, εξυπηρετώντας κυρίως την Taycan της Porsche (που ανήκει στη VW), καθώς και τα Lucid Air και Audi E-Tron GT (επίσης του Ομίλου VW).

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Μικρό ηλεκτρικό σπορτίφ ID θέλει να παρουσιάσει η VW

Οι παραγγελίες του ID.4 θα ξεκινήσουν μετά τις 23 Σεπτεμβρίου

Advertisement

Πωλήσεις 500.000 ID.4 κάθε χρόνο θέλει η VW

 

 

Advertisement