Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

VW: Πωλήσεις 500.000 ID.4 το χρόνο

Ελλάδα 12:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

VW: Πωλήσεις 500.000 ID.4 το χρόνο

Mobility

VW: Πωλήσεις 500.000 ID.4 το χρόνο

Mobility

Το ηλεκτρικό crossover ID.4 δεν είναι μόνο το πρώτο από τα EV μαζικής παραγωγής της Volkswagen που θα είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ ή το πρώτο ηλεκτρικό SUV της αλλά θα είναι το μοντέλο με το οποίο η Γερμανική εταιρεία θέλει να κάνει τη διαφορά.

Advertisement
Advertisement

Παρόλο που η Volkswagen είχε δώσει κάποιες πρώτες ενδείξεις ότι το ID.3, θα ήταν το μοντέλο μαζικής παραγωγής, μια πρόσφατη συνέντευξη υψηλόβαθμου στελέχους της VW δείχνει ότι το ID.4 θα τραβήξει το βάρος της ευρύτερης διάθεσης.

Η Volkswagen στοχεύει να παράγει συνολικά 1,5 εκατομμύρια ηλεκτροκίνητα οχήματα ετησίως έως το 2025 και υπολογίζει πως το ID.4 θα αντιπροσωπεύει περίπου το ένα τρίτο αυτού του όγκου των αυτοκινήτων, που σημαίνει πως 500.000 ID.4 θα παράγονται κάθε χρόνο. «Το ID.4 θα γίνει έτσι η κινητήρια δύναμη πίσω από τον επαναπροσανατολισμό μας ως μάρκα», δήλωσε ο Ralf Brandstatter, Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen. Όπως το έθεσε το στέλεχος, το ID.4 σηματοδοτεί την «επίθεση» της μάρκας τόσο στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα όσο και στα SUV, με τη μια. Η δήλωση αυτή ευθυγραμμίζεται με αυτό που είπε ο επικεφαλής πωλήσεων και μάρκετινγκ της Volkswagen της Αμερικής, Duncan Movassaghi, σε συνέντευξή του τον περασμένο μήνα, ότι το ID.4 δεν θα είναι αντίπαλος για το Tesla Model Y αλλά θα έρθει αντιμέτωπο με μοντέλα που έχουν κινητήρες εσωτερικής καύσης όπως το Honda CR- V και το Toyota RAV4.

Advertisement
Advertisement

Το ID.3 και το ID.4 είναι μόνο η αρχή. Το Skoda Enyaq, το Audi Q4 E-Tron και το Seat Cupra el-Born θα κυκλοφορήσουν τον επόμενο χρόνο και θα βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα MEB. Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας, ο ρυθμός των πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων θα αυξηθεί και η Volkswagen είπε ότι αναμένει από ολόκληρο τον όμιλο Volkswagen να κατασκευάσει περίπου 20 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα με βάση την πλατφόρμα MEB έως το 2029. Η παραγωγή του ID.4 και ενός ακόμα ηλεκτρικού μοντέλου (μάλλον το μοντέλο που θα αποτελεί την έκδοση παραγωγής του ID.Buzz) πρόκειται να ξεκινήσει στο εργοστάσιο της Chattanooga το 2022. Με δεδομένο το ότι η Nissan χρειάστηκε σχεδόν 10 χρόνια για την κατασκευή 500.000 Leaf και η Tesla πέτυχε τον ίδιο αριθμό παραγωγής για το Model 3 σε λιγότερο από τρία χρόνια, οι προσδοκίες της VW μοιάζουν εφικτές αν όλα πάνε καλά με τους χρόνους που έχουν προβλεφθεί για την παρουσίαση του νέου ID.4 και δεν υπάρξουν νέες καθυστερήσεις λόγω εξωγενών παραγόντων (βλ. COVID-19).

Δείτε ακόμα:

Advertisement

To VW ID.3 ξεπενρά την εργοστασιακή του αυτονομία (VIDEO)

Αυτό είναι το εσωτερικό του νέου VW ID.4

Advertisement

Με αυτονομία 450 χιλιόμετρα το νέο Audi Q4 e-tron