Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Estrema Fulminea: Ηλεκτρικό hypercar 2.040 PS με υβριδικές μπαταρίες

Ελλάδα 19:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Estrema Fulminea: Ηλεκτρικό hypercar 2.040 PS με υβριδικές μπαταρίες

Mobility

Estrema Fulminea: Ηλεκτρικό hypercar 2.040 PS με υβριδικές μπαταρίες

Mobility

Η ιταλική Automobili Estrema θα μπει πολύ σύντομα στο παιχνίδι των εντυπωσιακών σε εμφάνιση και απόδοση ηλεκτρικών hypercars με το Fulminea που φέρνει μαζί του μια πρωτοποριακή τεχνολογία μπαταριών

Advertisement
Advertisement

Η ηλεκτροκίνηση και η δυνατότητα που προσφέρει για εύκολη υψηλή απόδοση έχει δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για την εμφάνιση πολλών νέων εταιριών που στοχεύουν στην απαιτητική κατηγορία των hypercars. Μια από αυτές είναι και η Automobili Estrema, που εδρεύει στη Modena της Ιταλίας και ιδρύθηκε από τον Gianfranco Pizzuto, πρώην μέτοχο της Fisker.

Η εταιρία έχει δώσει ήδη τα πρώτα στοιχεία του Fulminea, ενός ακόμα εντυπωσιακού ηλεκτρικού hypercar με απόδοση που ζαλίζει, καθώς θα φθάνει τους 2.040 PS. Ωστόσο αυτό που κάνει το αυτοκίνητο της Estrema να ξεχωρίζει είναι η πρωτοποριακή τεχνολογία των μπαταριών του καθώς θα διαθέτει μια υβριδική διάταξη που συνδυάζει μπαταρίες ξηρού τύπου με υπερπυκνωτή. Οι δύο διαφορετικές μονάδες αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας είναι τοποθετημένες μέσα σε κατασκευές από ανθρακονήματα με τον υπερπυκνωτή να βρίσκεται στον εμπρός άξονα και την μεγαλύτερη σε μέγεθος και βάρος μπαταρία ιόντων λιθίου ξηρού τύπου να είναι στο κέντρο του αμαξώματος.

Estrema Fulminea

Advertisement
Advertisement

Η μπαταρία έχει εξελιχθεί από την Avesta Battery Energy Engineering και έχει χωρητικότητα 100 kWh και ενεργειακή πυκνότητα 450 Wh/kg. Συγκριτικά σημειώνουμε πως η ενεργειακή πυκνότητα της νέας μπαταρίας του Tesla Model 3 είναι περίπου 260 Wh/kg. Επιπλέον εκτιμάται πως η μπαταρία δεν θα ξεπερνά τα 300 kg και το συνολικό βάρος του Fulminea θα είναι μόλις 1.507 kg.

Η απόδοση των 2.040 PS θα προέρχεται από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, κάτι που σημαίνει πως το αυτοκίνητο θα είναι τετρακίνητο. Η αυτονομία υπολογίζεται πως θα κυμαίνεται στα 520 km στον κύκλο WLTP ενώ το 0-320 km/h θα επιτυγχάνεται σε λιγότερο από 10’’. Η επίσημη αποκάλυψη έγινε στο Μουσείο Αυτοκινήτου του Τορίνο ενώ οι παραδόσεις των πρώτων αυτοκινήτων υπολογίζεται πως θα γίνουν μέσα στο 2023.

Estrema Fulminea

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κινεζικό hypercar με 0-100 km/h σε 1,9 sec (+video)
Elektron Quasar: Γερμανικό hypercar με 2.300 ίππους
Ο Ian Callum σχεδιάζει νέο Hypercar με κινητήρα F1