Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Ian Callum σχεδιάζει νέο Hypercar με κινητήρα F1

Ελλάδα 13:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Ian Callum σχεδιάζει νέο Hypercar με κινητήρα F1

ΝΕΑ

Ο Ian Callum σχεδιάζει νέο Hypercar με κινητήρα F1

ΝΕΑ

Γνωστός για τα έργα του σε Ford, Aston Martin και Jaguar, ο Ian Callum έχει γίνει γνωστό όνομα μεταξύ των σχεδιαστών της αυτοκινητοβιομηχανίας. Πως εμπλέκεται στην Kincsem;

Advertisement
Advertisement

Είναι υπεύθυνος για τη διαφυγή της Jaguar από τον ρετροισμό της εποχής του Lawson, κάτι που οδήγησε σε ένα σημαντικό βήμα της φίρμας προς μια νέα κατεύθυνση.

Τώρα, ο Callum πρόκειται να ξεκινήσει ένα νέο ταξίδι από πλευράς σχεδιασμού. Ο ίδιος και η αυτόνομη εταιρεία του ηγούνται του σχεδιασμού ενός νέου hypercar για την Kincsem – είναι αυτό που πρέπει να προσέξουμε. Ποιος ξέρει, μπορεί να ακούσουμε για τον απόγονο της Jaguar C-X75, για πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια.

Με λίγα λόγια, η Kincsem είναι μια νέα ψηφιακή μάρκα πολυτελείας δια χειρός του Ούγγρου ιδρυτή Tibor Bak, ο οποίος επιδιώκει να «συγχωνεύσει το καλύτερο ταλέντο στον κόσμο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας προκειμένου να εξελίξει όμορφα προϊόντα υψηλής απόδοσης». Το πρώτο από αυτά είναι το Kincsem Hyper-GT, το οποίο υπογράφτηκε από τον Ian Callum και την εταιρεία σχεδιασμού του.

Advertisement
Advertisement

“Η ιστορία του Kincsem the horse αποτελεί την έμπνευση της νέας μάρκας. Το ήθος πίσω από την εκπαίδευσή της ήταν πρωτοποριακό και ως αποτέλεσμα, τα επιτεύγματά της παραμένουν αξεπέραστα. Η πρωτοποριακή μας προσέγγιση στην ψηφιακή τεχνολογία μας επιτρέπει να δημιουργούμε χωρίς περιορισμούς και να τοποθετούμε το άτομο στο κέντρο της διαδικασίας σχεδιασμού. Οι πελάτες μας θα βιώσουν νέα επίπεδα δυναμικής εξατομίκευσης που ποτέ δεν ήταν δυνατά μέχρι τώρα», δήλωσε ο Tibor Bak.

Και ναι, η Kincsem πήρε το όνομά της από το ουγγρικό άλογο κούρσας που ήρθε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1870 και κατέκτησε τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του αθλήματος – 54 νίκες από 54 εκκινήσεις.

Advertisement

Το Kincsem Hyper-GT αντικατοπτρίζει την κληρονομιά του ιππόδρομου, περιορίζεται μόνο σε 54 κομμάτια που θα κατασκευάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το Hyper-GT θα διαθέτει ένα υβριδικό σύστημα υψηλής απόδοσης από τη F1 και θα αποκαλυφθεί πλήρως μέσα στο έτος. Οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν έως το 2023.

Ο Ian Callum και η αυτόνομη εταιρεία του αποτελούν την πρώτη εταιρική σχέση υψηλού προφίλ που σύστησε η Kincsem, αν και δεν αποκαλύφθηκαν οι υπόλοιποι εταίροι. Ένα πολυτελές SUV επιδόσεων που χρησιμοποιεί το ίδιο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με το Hyper-GT βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
25 Aston Martin Vanquish από τα “χέρια” του Ian Callum
Αποχωρεί από τη Jaguar ο Ian Callum
Το νέο κέντρο σχεδιασμού της Jaguar