Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται το BRZ STi, αλλά με πόση ισχύ;

Ελλάδα 3:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται το BRZ STi, αλλά με πόση ισχύ;

ΝΕΑ

Έρχεται το BRZ STi, αλλά με πόση ισχύ;

ΝΕΑ

Το λανσάρισμα της έκδοσης επιδόσεων του πισωκίνητου coupe της Subaru επιβεβαιώθηκε με τη δημοσιοποίηση δύο φωτογραφιών που φανερώνουν το σήμα «STi» στο αμάξωμα. Η ιαπωνική μάρκα συνόδευσε τις εικόνες με ένα λακωνικό μήνυμα: «Έρχεται σύντομα». Το μεγάλο όμως ερωτηματικό αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Advertisement
Advertisement

Κατά τους προηγούμενους 12 μήνες κυκλοφόρησαν αρκετές φήμες σχετικά με το αν ο 2λιτρος boxer θα φέρει turbo ή όχι. Αρχικά, στελέχη της Subaru είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο κινητήρας θα παρέμενε ατμοσφαιρικός και στο BRZ STi, λόγω έλλειψης χώρου κάτω από το καπό για την τοποθέτηση του intercooler. Όμως οι πρόσφατες πληροφορίες «κλίνουν» προς την πλευρά της υπερτροφοδότησης.

Χωρίς turbo αφενός περιορίζεται η αύξησης της ισχύος από τα 200 PS στα επίπεδα των 230 PS, αφετέρου χάνεται ο «σκληροπυρηνικός» χαρακτήρας που οφείλει να έχει ένα μοντέλο STi, απογοητεύοντας τους απανταχού θαυμαστές της Subaru. Έτσι, η μέγιστη ισχύς θα πλησιάζει τα 300 PS, εκτοξεύοντας ανάλογα και τις επιδόσεις του κορυφαίου BRZ και επιτρέποντάς του να τα… βάλει με ορισμένα supercars. Η αναβάθμιση του κινητήρα θα συνοδεύεται βέβαια από το ανάλογο αεροδυναμικό κιτ, τις επεμβάσεις στην ανάρτηση και τις λεπτομέρειες στο διθέσιο εσωτερικό.

Η υπόσχεση της Subaru ότι το αυτοκίνητο θα είναι έτοιμο σύντομα, μας επιτρέπει να ελπίζουμε ότι θα το δούμε πριν τα τέλη του έτους. Πιθανότερες πόλεις για την παγκόσμια πρεμιέρα είναι το Λος Άντζελες και το Τόκιο, οι οποίες φιλοξενούν διεθνείς εκθέσεις τον προσεχή Νοέμβριο.[nggallery id=2878]

Advertisement
Advertisement