Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Εργοστάσιο της Mitsubishi θα παράγει πλέον χαρτιά υγείας!

Ελλάδα 19:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εργοστάσιο της Mitsubishi θα παράγει πλέον χαρτιά υγείας!

Mobility

Εργοστάσιο της Mitsubishi θα παράγει πλέον χαρτιά υγείας!

Mobility

Το εργοστάσιο ήταν υπεύθυνο για την παραγωγή του Pajero και είναι το πρώτο που σταματά τη λειτουργία του στη χώρα από το 2001 και έπειτα.

Advertisement
Advertisement

Η γραμμή παραγωγής είχε λάβει τέλος από το 2020 που έγιναν εμφανείς οι συνέπειες της πανδημίας στην αγορά.

Στην Daio Paper περνούν οι μέχρι πρότινος εγκαταστάσεις (μαζί και η γη) της Mitsubishi στην κεντρική Ιαπωνία. Το εργοστάσιο που εδώ και δεκαετίες φρόντιζε να κατασκευάζει το σκληροπυρηνικό SUV της εταιρείας ήταν το θύμα της κατακόρυφης πτώσης στις πωλήσεις από το 2019 και έπειτα.

Στις καλές του μέρες το εργοστάσιο έφθασε παραδίδει 170.000 Pajero ετησίως, ενώ το 2019 που ήταν και η τελευταία του χρονιά παρήγαγε μόλις 63.000 αυτοκίνητα. Όπως είναι φυσικό, το μεγάλο ερωτηματικό έχει να κάνει με τους εκατοντάδες υπαλλήλους που εργάζονταν στο εν λόγο εργοστάσιο.

Advertisement
Advertisement

Η Mitsubishi φρόντισε ήδη για ένα μεγάλο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου με 650 υπαλλήλους να αποδέχονται την πρόταση γενικά στις τάξεις της, ενώ το 1/3 του προσωπικού στο εργοστάσιο της κεντρικής Ιαπωνίας θα αποροφηθεί σε άλλες θέσεις. Επιπλέον, το 1/3 εκτιμάται πως θα εργαστεί σε εργοστάσια άλλων εταιρειών και ακόμη 250 πρώην υπάλληλοι θα ακολουθήσουν το δρόμο της εθελουσίας εξόδου.

Η ιαπωνική εταιρεία δεν κατάφερε να βγει αλώβητη από τη μάστιγα του Covid-19 και των ελλείψεων σε ημιαγωγούς και προτίμησε να εξασφαλίσει 34 εκατομμύρια δολάρια με αντάλλαγμα το πρώην εργοστάσιο της. Αντίθετα, η χαρτεμπορική (παράγει χαρτιά υγείας και χαρτομάντιλα) που επένδυσε αυτό το σημαντικό ποσό θα έχει να καυχιέται ότι στον ίδιο χώρο έχει περπατήσει ένα από τα πιο εμβληματικά SUV της αυτοκίνησης.

Advertisement

Εκτός αυτού βέβαια, θεωρεί το μέρος στρατηγικής σημασίας ώστε να είναι σε θέση να εφοδιάζει με ευκολία μεγάλες πόλεις της χώρας όπως το Τόκιο και η Οζάκα.

Advertisement

Το 2020 οιπωλήσεις της Mitsubishi περιορίστηκαν μόλις στις 400.000 (μείωση 30% σε σχέση με το 2019) με την επόμενη μέρα πάντως να απαιτεί βαθιές τομές και άμεση εξέλιξη για χάρη της βιωσιμότητας της. Όσο και αν αρέσουν τα πολύλιτρα V8 και V6 μηχανικά σύνολα των 3,2 λίτρων δυστυχώς ανήκουν σε μία άλλη εποχή με λιγότερες ευαισθησίες για το περιβάλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με περισσότερα ατού το νέο Mitsubishi Outlander PHEV
Πρωτότυπο όχημα της Mitsubishi είναι ο φύλακας άγγελος των οδηγών
Νέο Mitsubishi Vision Ralliart: Ένα «τουμπανιασμένο» Outlander PHEV