Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Εργοστάσιο και στη Βουλγαρία για τα Next E.Go Mobile;

Ελλάδα 16:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εργοστάσιο και στη Βουλγαρία για τα Next E.Go Mobile;

Mobility

Εργοστάσιο και στη Βουλγαρία για τα Next E.Go Mobile;

Mobility

Η Γερμανική start up που κατασκευάζει οικονομικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα Next E.Go Mobile, είναι έτοιμη να επενδύσει 140 εκατομμύρια ευρώ για εργοστάσιο στη Βουλγαρία.

Advertisement
Advertisement

Τη δήλωση για την πρόθεση της Γερμανικής start up να επενδύσει το ποσό των 140 εκατομμυρίων ευρώ, έκανε ο υπουργός οικονομίας της Βουλγαρίας, Kiril Petkov. Η Next e.Go Mobile σκοπεύει να ξεκινήσει την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο βορρά και συγκεκριμένα στην πόλη Lovech, σε δύο χρόνια από τώρα με προσωπικό περίπου 1.000 άτομα.

Αυτά τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα ο ίδιος ο Petkov μετά την υπογραφή της συμφωνίας με την εταιρεία για τη μεγάλη και σημαντική αυτή επένδυση. Η Γερμανική start up που τοποθετεί τα προϊόντας της στη «βάση» των ηλεκτρικών αυτοκινήτων καθώς είναι μικρά και φθηνά, στο νέο της εργοστάσιο στη Βουλγαρία θα παράγει τα μοντέλα E.Go Life και E.Go Life Cross.

Advertisement
Advertisement

«Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι έχουν προσιτή, καθαρή και βιώσιμη κινητικότητα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ali Vezvaei, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Next e.GO. Αξίζει να σημειωθεί πως η Βουλγαρία, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει καθιερωθεί να θεωρείται ως κομβική χώρα για εταιρείες παραγωγής ανταλλακτικών.

Η συνδρομή της Βουλγάρικης κυβέρνησης στην επένδυση της Next e.Go Mobile, θα είναι συνολικά 34 εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα καταβληθούν σε 3 δόσεις, με την πρώτη να καταβάλλεται όταν η εταιρεία αρχίσει την παραγωγή και με την τελευταία, όταν η εταιρεία πιάσει το στόχο της και οι πωλήσεις φτάνουν τα 20.000 αυτοκίνητα το χρόνο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτοψία Newsauto στη ΒΙΠΕ Βόλου που θέλει το εργοστάσιο της Next.e.GO
Next e.Go: Η ενδιαφέρουσα ιστορία του κατασκευαστή που έρχεται Ελλάδα!
Canoo Electric – Ένα φουτουριστικό pickup (video)