ΝΕΑ

Αυτοψία Newsauto στη ΒΙΠΕ Βόλου που θέλει το εργοστάσιο της Next.e.GO

Ελλάδα 7:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτοψία Newsauto στη ΒΙΠΕ Βόλου που θέλει το εργοστάσιο της Next.e.GO

ΝΕΑ

Αυτοψία Newsauto στη ΒΙΠΕ Βόλου που θέλει το εργοστάσιο της Next.e.GO

ΝΕΑ

Τι δήλωσε η πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Α’ Βιομηχανικής Περιοχής στο Newsauto.gr

Advertisement
Advertisement

Η είδηση της εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την συναρμολόγηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα από την γερμανική εταιρεία Next.e.GO φαίνεται ότι ήταν αρκετή για προκαλέσει την αντίδραση πολλών δήμων αλλά και Βιομηχανικών Περιοχών (ΒΙΠΕ) ώστε να προσελκύσουν την συγκεκριμένη επένδυση.

Το Newsauto.gr μετέβη στην πρώτη Βιομηχανική Περιοχή Βόλου και ειδικότερη στην Α’ ΒΙΠΕ Βόλου, η οποία και πρώτη απέστειλε επίσημη πρόταση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το εργοστάσιο συναρμολόγησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο υπουργείο Εξωτερικών.

Advertisement
Advertisement

Η πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Α’ ΒΙΠΕ Βόλου κ. Ιωάννα Κιντά μιλώντας στο Newsauto.gr επισήμανε μεταξύ άλλων ότι: «Έγκαιρα ενημερωθήκαμε για την πρώτη επίσημη υπογραφή της Επιστολής Πρόθεσης Συνεργασίας από την Enterprise Greece και τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Next.e.GO SE για τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα, και ενεργήσαμε άμεσα και, πιστεύω, υπεύθυνα. Ειδικότερα, με επιστολή μας προς τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Φραγκογιάννη παρουσιάσαμε συνοπτικά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, τα οποία την καθιστούν ελκυστική σε επενδύσεις υψηλών απαιτήσεων και  προσβλέπουμε ότι θα συμπεριληφθεί και η περιοχή μας μεταξύ εκείνων που θα αξιολογηθούν ως υποψήφιες να διεκδικήσουν την συγκεκριμένη επένδυση. Η εταιρεία μας αποτελεί τον Φορέα Διοίκησης και Διαχείρισης της Α΄ Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου. Όμως, όταν πρόκειται για επενδύσεις, που θα φέρουν εισόδημα και απασχόληση στον τόπο μας, υπερβαίνουμε τα τυπικά μας καθήκοντα και επιδιώκουμε να βοηθήσουμε στην ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας».

Ποια είναι η Α’ ΒΙΠΕ Βόλου

Advertisement

Η Α΄ΒΙΠΕ Βόλου έχει έκταση 2.780 στρέμματα και βρίσκεται 8 χλμ. από την πόλη και το εμπορικό λιμάνι του Βόλου. Φιλοξενεί 90 λειτουργούσες (ενεργές) επιχειρήσεις και αν και έχει πληρότητα 99% έχει αρκετά βιομηχανικά κτίρια (κλειστές επιχειρήσεις) που είναι προς διάθεση.

Ενδεικτικές εταιρείες εγκατεστημένες στην Α’ ΒΙΠΕ: Barilla, ΕΎΡΗΚΑ, Μπισκότα Παπαδόπουλου, Χαλυβουργία Ελλάδος, VIS του Ομίλου Φιλίππου (βιομηχανία παραγωγής χαρτοκιβωτίων), Γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ, ΟΥΖΟ12 του Ομίλου Campari, Servistell του Ομίλου Μυτηλιναίος (Βιομηχανία κατεργασίας χάλυβα), Σωλήν (παραγωγή πλαστικών σωλήνων), ΣΤΑΛΚΟ (βιομηχανία ηλεκτρολογικού εξοπλισμού), ΣΗΛΜΑΝ (Βιομηχανία κατασκευής και συντήρηση συστημάτων αεροσκαφών), HDVS (συστήματα αμυντικών συστημάτων) ΣΥΡΜΑ (βιομηχανία παραγωγής συρματοσχοίνων) καθώς και άλλες δραστηριότητες διαφόρων κλάδων όπως μεταλλικές κατασκευές, κατασκευές μηχανημάτων, μεταφορικών ιμάντων, επίπλων, μηχανουργία, παραγωγής ειδών διατροφής, μεταφορικές εταιρείες κ.α.

Advertisement

Η επιστολή

Η επιστολή πρόθεσης συνεργασίας από την Enterprise Greece και τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Next.e.GO SE κινητοποίησε άμεσα την πρώτη ΒΙΠΕ Βόλου η οποία κατέθεσε επίσημη πρόταση ενδιαφέροντος για φιλοξενία της επένδυσης. Η επιστολή προς το υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη αναγράφει χαρακτηριστικά ότι: «Ενημερωθήκαμε για την πρώτη επίσημη υπογραφή της επιστολής πρόθεσης συνεργασίας από την Enterprise Greece και τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Next.e.GO SE για τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα και θεωρούμε ότι πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντικής επένδυσης με πολλαπλά οφέλη για την οικονομία και την κοινωνία της χώρας.

Advertisement

Η εταιρεία μας αποτελεί τον Φορέα Διοίκησης και Διαχείρισης της Α’ Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου, διαδεχόμενη από την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, και σκοπός μας είναι η δημιουργία ενός ασφαλούς, καθαρού και λειτουργικού περιβάλλοντος για τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους αλλά και ελκυστικού για προσέλκυση νέων επενδύσεων και δημιουργία νέων θέσεως εργασίας.

Με την επιστολή μας θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας το έντονο ενδιαφέρον επιχειρηματικών φορέων της περιοχής με εμπλοκή στο παρελθόν στην παραγωγή επιβατικών οχημάτων για την συμμετοχή τους στην συγκεκριμένη επένδυση στην περιοχή μας. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι στην Βιομηχανικά Περιοχή Βόλου σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 264 στρεμμάτων δραστηριοποιήθηκε η εταιρεία ΤΕΟΚΑΡ του ομίλου Θεοχαράκη, στον κλάδο της παραγωγής αυτοκινήτων για 15 χρόνια και αποτέλεσε έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς αυτοκινήτων, που κατασκεύασε περισσότερα από 170.000 αυτοκίνητα με τα σήματα Datsun – Nissan της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Επιπλέον επιθυμούμε να υπογραμμίσουμε την ιδανική γεωγραφική θέση της περιοχής μας, την παρεχόμενη δυνατότητα συνδυασμένων μεταφορών (λιμάνι, σιδηρόδρομος, αεροδρόμιο, οδικό δίκτυο), την ύπαρξη εξειδικευμένου τεχνικού και επιστημονικού δυναμικού σε συνδυασμό με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας συγκροτούν έναν μοναδικό πυρήνα ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος που αναδεικνύει την περιοχή μας ελκυστική σε επενδύσεις υψηλών απαιτήσεων.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ, σε μια περίοδο που η προσέλκυση επενδύσεων αποτελεί κοινό τόπο, προσβλέπουμε ότι θα συμπεριλάβετε την περιοχή μας μεταξύ εκείνων που θα αξιολογηθούν ως υποψήφιες να διεκδικήσουν την συγκεκριμένη επένδυση, συνεξετάζοντας και τα παραπάνω εκτεθέντα πλεονεκτήματα.

Παραμένοντας στην διάθεσή σας για κάθε χρήσιμη συμβολή σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την διάθεσή σας για καλή συνεργασία.»

Στον πίνακα αποδεκτών περιλαμβάνονται οι βουλευτές Μαγνησίας Λιούπης Αθανάσιος, Μακρή Ζωή (Ζέττα), Μαραβέγιας Κωνσταντίνος, Μπουκώρος Χρήστος, Παπανάτσιου Αικατερίνη, ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής κ. Τριαντόπουλος Χρήστος, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος.

Διαβάστε επίσης:

Δικαίωση Newsauto: Καταργήθηκε το τσιπ σε φορτηγά και λεωφορεία!

Στη φάκα της ΕΛΑΣ συμμορία που έχει κλέψει εκατοντάδες αυτοκίνητα

Ελλάδα: Έως και 4.000 ευρώ πληρώνουν εταιρείες ΙΧ σε influencers