Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η… φούσκα πάει στα Σκόπια αντί για Ελλάδα

Ελλάδα 16:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η… φούσκα πάει στα Σκόπια αντί για Ελλάδα

ΝΕΑ

Η… φούσκα πάει στα Σκόπια αντί για Ελλάδα

ΝΕΑ

Η γερμανική εταιρία ηλεκτρικών αυτοκινήτων ξαφνικά ανακοίνωσε πως υπέγραψε συμφωνία με την γειτονική μας χώρα για την κατασκευή  μονάδας παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Η Next.e.Go Mobile, η εταιρεία που θα κατασκεύασε μονάδα παραγωγής στην Ελλάδα, ανακοίνωσε επίσημα πως μετά το μικρό εργοστάσιο που θα κατασκευάσει στην Βουλγαρία το 2024, θα προχωρήσει στην ανέγερση και ενός δεύτερου παρόμοιου μεγέθους στα Σκόπια.

Αναμφίβολα η κίνηση για την κατασκευή δυο μονάδων παραγωγής δίπλα στη χώρα μας, ενώ έχουν ήδη ανακοινώσει εδώ και περίπου δυο χρόνια ότι προτίμησαν την Ελλάδα για το εργοστάσιο τους στα Βαλκάνια, εγείρει πολλά ερωτήματα, που θα πρέπει να απαντηθούν, από τους ανθρώπους της Γερμανικής εταιρείας…

Εμείς, ως newsauto,  έχουμε προειδοποιήσει πως η συγκεκριμένη εταιρεία με τις αμφίβολες πρακτικές, πολύ πιθανό να θέλει να εκβιάσει την Ελληνική Κυβέρνηση με ανακοινώσεις-φούσκες, για δήθεν μονάδες παραγωγής δίπλα στην Ελλάδα.

Advertisement
Advertisement

Για τους γνωρίζοντες, μία πρακτική την μικρής αυτής εταιρείας για να αντλήσει επιδοτήσεις από κρατικούς προϋπολογισμούς.

Το δήθεν νέο εργοστάσιο στα Σκόπια λοιπόν, θα ξεκινήσει να λειτουργεί το φθινόπωρο του 2024 και θα έχει ένα μέγιστο ρυθμό παραγωγής έως τα 30.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα το χρόνο. Θα βρίσκεται κοντά στην πόλη Τέτοβο και θα απασχολεί 900 άτομα.

«Η στρατηγική μας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη βασίζεται στην εκτίμησή μας για το ανταγωνιστικό και ελκυστικό επενδυτικό κλίμα της περιοχής», δήλωσε ο Ali Vezvaei, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της e.GO, στην σχετική εκδήλωση που έγινε στο Τέτοβο.

Advertisement

Ο Πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Demitar Kovacevski, μίλησε μεταξύ άλλων για «…την σημαντικότητα της συμφωνίας για την τοπική οικονομία και την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού στο Τέτοβο, αλλά και γενικότερα την ενίσχυση που έχει αυτή η επένδυση για τη χώρα».

Advertisement