Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρευνα αξιοπιστίας: Ζημιάρικα τα ηλεκτρικά, έκπληξη από την Ιταλία!

Ελλάδα 8:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρευνα αξιοπιστίας: Ζημιάρικα τα ηλεκτρικά, έκπληξη από την Ιταλία!

ΝΕΑ

Έρευνα αξιοπιστίας: Ζημιάρικα τα ηλεκτρικά, έκπληξη από την Ιταλία!

ΝΕΑ

Μία μεγάλη έρευνα που δημοσιεύτηκε στις ΗΠΑ δείχνει ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παρουσιάσουν ασυνήθιστα πολλά προβλήματα νεότητας. Όμως υπάρχουν και ευχάριστα νέα από εκεί που δεν το περιμένει κανείς.

Advertisement
Advertisement

Η έρευνα που δημοσιεύει κάθε χρονιά η J.D. Power, και αφορά την αγορά της Αμερικής, έφερε για φέτος στην επιφάνεια κάποια πολύ ιδιαίτερα ενδιαφέροντα ευρήματα.

Η έρευνα Initial Quality Study 2023, η οποία μελετά τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα αυτοκίνητα κατά την πρώτη περίοδο της κυκλοφορίας τους.

Τα αποτελέσματα της φετινής μελέτης βασίζονται σε απαντήσεις από 93.380 αγοραστές και μισθωτές νέων οχημάτων του έτους μοντέλου 2023, οι οποίοι στην αρχική φάση της ιδιοκτησίας τους.

Advertisement
Advertisement

Η Tesla, η Rivian, η Lucid και η Polestar κατέλαβαν τις τελευταίες θέσεις του πίνακα, με τη χειρότερη βαθμολογία να αφορά την Lucid Motors, η οποία είχε 340 προβλήματα ανά 100 οχήματα.

Η Polestar είχε 313 προβλήματα και η Tesla 247 ανά 1.000 αυτοκίνητα. Η ανάλυση των αποτελεσμάτων έγινε με βάση ένα δείγμα ερευνών από ιδιοκτήτες σε Πολιτείες των ΗΠΑ όπου οι ηλεκτρικές μάρκες έχουν κάποια αξιόλογη εμπορική παρουσία ώστε να μπορούν να μπουν στην κατάταξη.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Dodge με μόλις 140 προβλήματα ανά 1.000 αυτοκίνητα, ενώ έκπληξη, και μάλιστα ευχάριστη, είναι η Alfa Romeo με μόνο 143 προβλήματα ανά 1.000 νέα αυτοκίνητά της.

Advertisement

Η J.D. Power σημειώνει ότι όλα τα νέα οχήματα γίνονται όλο και πιο προβληματικά, με 12 προβλήματα ανά 100 οχήματα περισσότερα φέτος σε σχέση με το 2022.

Ανάμεσα στα προβλήματα που αναφέρονται είναι απλές βλάβες όπως οι κόρνες που δεν είναι αρκετά δυνατές, οι ποτηροθήκες που δεν είναι πρακτικές και τα μόνιμα παράπονα για την αύξηση της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται και δυσκολεύει την ζωή των ανθρώπων. Μεγάλο θέμα υπάρχει και με τις χειρολαβές, καθώς οι σχεδιαστές προσπαθούν να τις κάνουν όλο και πιο εντυπωσιακές στα νέα οχήματα.

Advertisement

Η έρευνα συμπεραίνει ότι τα αυτοκίνητα έχουν γίνει πιο περίπλοκα από ποτέ, και η νέα τεχνολογία μπορεί να δείχνει συναρπαστική, όμως δεν είναι σε θέση να ικανοποιήσει τον πελάτη, αλλά αντίθετα του δυσκολεύει την καθημερινότητα.

Η US Initial Quality Study, γίνεται φέτος για 37η φορά και βασίζεται σε μια έρευνα 223 ερωτήσεων που αφορούν εννέα σημεία του αυτοκινήτου: infotainment, τεχνικά χαρακτηριστικά, χειριστήρια και οθόνες, αμάξωμα, υποβοήθηση της οδήγησης, σαλόνι, σύστημα μετάδοσης, καθίσματα, οδηγική εμπειρία και κλιματισμός.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιά ηλεκτρικά προτιμούν οι Έλληνες;
Απίστευτο! Πόσο κοστίζουν τα νέα μοντέλα της κινεζικής HiPhi στην Ευρώπη;
Volvo: Θα λανσάρει ηλεκτρικό στέισον ή όχι;