ΝΕΑ

Ποιά ηλεκτρικά προτιμούν οι Έλληνες;

Ελλάδα 2:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιά ηλεκτρικά προτιμούν οι Έλληνες;

ΝΕΑ

Ποιά ηλεκτρικά προτιμούν οι Έλληνες;

ΝΕΑ

Οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων ξεπέρασαν ήδη το 5% σε μερίδιο αγοράς και συνεχίζουν μήνα με το μήνα να κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος.

Advertisement
Advertisement

Τα οχήματα που κινούνται με ρεύμα χωρίζονται στα αμιγώς ηλεκτρικά και σε αυτά που συνδυάζουν κινητήρα εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκινητήρα. Οι πωλήσεις τους κάθε μήνα κερδίζουν μερίδιο αγοράς και ήδη έχουν ξεπεράσει το 11%, καταφέρνοντας μάλιστα τον περασμένο μήνα να ξεπεράσουν σε πωλήσεις όμα και τα οχήματα που χρησιμοποιούν ως καύσιμο το πετρέλαιο.

Πλέον, σχεδόν όλες οι εταιρείες έχουν τις δικές τους προτάσεις, που αφορούν από μικρά οχήματα πόλης όπως είναι το Fiat 500 όπως και μεγαλύτερα όπως είναι το Tesla Model Y. Από την αρχή του έτους μέχρι και τον μήνα Μάιο, έχουν ταξινομηθεί 2.575 αμιγώς ηλεκτρικά επιβατικά, καταλαμβάνοντας μερίδιο 4,52%.

Η πιο δημοφιλής κατηγορία αναδείχτηκε η D, με ποσοστό 44,43% και συνολικά 1.144 ταξινομήσεις.

Advertisement
Advertisement

Tesla στην κορυφή

Ποια ήταν όμως τα μοντέλα που κατάφεραν να σημειώσουν τις περισσότερες πωλήσεις στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων;

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η Tesla κατάφερε να βρεθεί στις δυο πρώτες θέσεις, με το Model Y και Model 3 αντίστοιχα. Το Opel Corsa έπαιξε σιωπηλά το παιχνίδι του καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση ενώ ακολούθησαν τα VW ID.4 και Citroen C4.

Advertisement

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το Top 10 των κορυφαίων σε πωλήσεις αμιγών ηλεκτρικών οχημάτων για το διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου.


Top 10 αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων*

Tesla Model Y 458
Tesla Model 3 264
Opel Corsa 209
VW ID.3 151
Citroen C4 111
Mercedes EQA 108
Fiat 500 91
Opel Mokka 80
Peugeot 208 80
VW ID.4 69
Advertisement

* Ιανουάριος – Μάιος 2023

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Podcast: Ηλεκτροκίνηση για έναν πράσινο κόσμο
Δύο στα 10 αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ευρώπη μπαίνουν στην πρίζα
BMW i5 vs Mercedes EQE: Μια πρώτη σύγκριση-σύγκρουση

 

Advertisement