Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται Toyota Supra με 400 ίππους

Ελλάδα 15:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έρχεται Toyota Supra με 400 ίππους

ΝΕΑ

Έρχεται Toyota Supra με 400 ίππους

ΝΕΑ

Δημοσιεύματα θέλουν το ιαπωνικό σπορ αυτοκίνητο να αποκτά ακόμα μια έκδοση με την απόδοση να αγγίζει τους 400 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με το Best Car Magazine, η έκδοση GRMN δεν βρίσκεται πολύ μακριά από το να γίνει πραγματικότητα. Αυτό σημαίνει ότι ο 3λιτρος turbo κινητήρας της Toyota Supra πρόκειται να εκτοξευτεί στους “περίπου” 400 ίππους. Ο 6κύλινδρος σε σειρά αποδίδει στη νέα Z4 M40i έως και τους 387 ίππους με τα 96 km/h να έρχονται από στάση σε 3,9 sec. Ωστόσο, στις Χ3 Μ, Χ4 Μ, Μ3 και Μ4, το ίδιο σύνολο ξεπερνάει την απόδοση των 500 αλόγων, αποδεικνύοντας ότι υπάρχει ήδη το know-how. Παράλληλα, δημοσιεύματα θέλουν τη νέα ισχυρότερη Supra να είναι και ελαφρύτερη, χάρη στην εκτενέστατη χρήση ανθρακονήματος.

Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι πολλοί βελτιωτές έχουν ήδη ετοιμάσει ένα πακέτο αναβάθμισης, το οποίο ανεβάζει το παραπάνω μοτέρ στους 420 ίππους μέσω λογισμικού και χωρίς καμία απολύτως επέμβαση. Βέβαια, υπάρχουν και οι πιο σκληροπυρηνικοί βελτιωτές, όπως είναι η Papadakis Racing, ανεβάζοντας την ιπποδύναμη του Β58 στους 1.000 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Προς το παρόν, υπάρχει ήδη προ των πυλών το GR Supra GT4, το οποίο είναι ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό μοντέλο 435 ίππων. Οι παραγγελίες για το Supra GT4 θα ανοίξουν τον Μάρτιο και το κόστος απόκτησης είναι τα 175.000 ευρώ.