Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημη αποκάλυψη της νέας BMW Z4

Ελλάδα 0:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημη αποκάλυψη της νέας BMW Z4

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημη αποκάλυψη της νέας BMW Z4

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μετά τη διαρροή των πρώτων φωτογραφιών της την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και μετά τη χθεσινή δημοσίευση των επίσημων σκίτσων της, η BMW αποκάλυψε επίσημα την 3η γενιά της Z4. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Αρχικά, να θυμίσουμε ότι η νέα Z4 αποτελεί προϊόν συνεργασίας μεταξύ BMW και Toyota, έχοντας πολλά κοινά με την επερχόμενη νέα Toyota Supra.

Σε ό,τι αγορά τώρα στο γερμανικό ρόουντστερ, σχεδιαστικά, η Z4 ακολουθεί τις γραμμές του περσινού ομώνυμου πρωτότυπου έχοντας ένα αμάξωμα με μακρύ καπό, χαμηλά τοποθετημένη εμπρόσθια γρίλια της BMW, παρμπρίζ με μεγάλη κλίση, πολλές νευρώσεις, αλλά και αμυγδαλωτά εμπρόσθια φώτα, σε αντίθεση με τα πιο στενόμακρα πίσω φωτιστικά σώματα.

Η BMW αποκάλυψε τη νέα Z4 στη σπορ επιλογή M40i και στην έκδοση λανσαρίσματος First Edition, η οποία αισθητικά διαθέτει επιπλέον τονισμένους προφυλακτήρες, διπλές πίσω τραπεζοειδείς εξατμίσεις, αλλά και μαύρες ζάντες 19 ιντσών.

Advertisement
Advertisement

Z4 launch (1)

Σημαντικό στοιχείο της υπόστασης της νέας Z4 αποτελεί η επιστροφή της υφασμάτινης ανοιγόμενης οροφής, έναντι της μεταλλικής ανοιγόμενης στην προηγούμενη Z4.

Z4 launch (4)

Advertisement

Στο εσωτερικό, οι αποκλειστικά δύο επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους ένα ψηφιοποιημένο ταμπλό, με κονσόλα που στρέφεται προς τον οδηγό, πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων και, για πρώτη φορά σε ρόουντστερ της BMW, Head-Up-Display. Ξεχωρίζουμε επίσης το νέο τριάκτινο σπορ τιμόνι, αλλά και τις μεταλλικές επενδύσεις σε διάφορα τμήματα του εσωτερικού.

Z4 launch

Advertisement

Ειδικά τώρα η έκδοση λανσαρίσματος Z4 M40i First Edition διαθέτει επιπλέον στο εσωτερικό μαύρα δερμάτινα καθίσματα, κρυφό φωτισμό, αλλά και premium ηχοσύστημα της Harman Kardon.

Z4 launch new

Σε ό,τι αφορά τώρα στους κινητήρες με τους οποίους θα είναι διαθέσιμη η νέα Z4, η BMW είναι πολύ φειδωλή προς το παρόν και ανακοινώνει μόνο ότι η έκδοση M40i θα έχει έναν 3λιτρο 6κύλινδρο TwinPower Turbo κινητήρα βενζίνης με 340 ίππους ισχύος. Το 0-100 km/h έρχεται σε 4.6 sec.

Advertisement

Επιπλέον των παραπάνω, η έκδοση διαθέτει σπορ ανάρτηση με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, M Sport φρένα και πίσω διαφορικό, ενώ η κατανομή βάρους βρίσκεται στο 50:50 μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα.

Περισσότερα στοιχεία για τη νέα BMW Z4 θα γνωρίζουμε στις 19 Σεπτεμβρίου, όταν και η γερμανική μάρκα θα αποκαλύψει πλήρως τη γκάμα του νέου της ρόουντστερ. Οι πωλήσεις της νέας Z4 αναμένεται να ξεκινήσουν την άνοιξη του 2019.

Z4 launch (2)