Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται το Toyota Prius GRMN με 300+ ίππους!

Ελλάδα 9:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται το Toyota Prius GRMN με 300+ ίππους!

ΝΕΑ

Έρχεται το Toyota Prius GRMN με 300+ ίππους!

ΝΕΑ

Πληροφορίες από την Ιαπωνία, θέλουν τους μηχανικούς της Gazoo Racing να έχουν στρωθεί στη δουλειά.

Advertisement
Advertisement

Σε αντίθεση με τους προκατόχους της, η πέμπτη γενιά του Toyota Prius έχει κερδίσει επαίνους για την κομψή σχεδίασή και τις αξιοσημείωτες βελτιώσεις επιδόσεων.

Αυτές οι αναβαθμίσεις έχουν «πυροδοτήσει» την προσμονή για μια πιθανή «καυτή» έκδοση του δημοφιλούς υβριδικού, από το τμήμα Gazoo Racing.

Πρόσφατες φήμες από την Ιαπωνία αναφέρουν την άφιξη ενός Prius με την επωνυμία GRMN, το οποίο αναμένεται να διαθέτει αναβαθμισμένο plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης (PHEV), καθώς και μια σειρά από αεροδυναμικές βελτιώσεις και ενισχύσεις στο πλαίσιο.

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για ένα «πικάντικο» Prius, αλλά η ιαπωνική έκδοση Best Car επανέφερε τις φήμες στο προσκήνιο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το επερχόμενο μοντέλο αναμένεται να χρησιμοποιήσει μια πιο ισχυρή έκδοση της plug-in υβριδικής εγκατάστασης 2,0 λίτρων, η οποία στην κορυφή της γκάμας του τρέχοντος μοντέλου αποδίδει 220 ίππους, υποσχόμενη βελτιωμένη απόκριση και πιο ελκυστικό ήχο. Συνδυαστικά, το κορυφαίο Prius, αναμένεται να αποδίδει περισσότερους από 300 ίππους!

Οι μηχανικοί της Gazoo Racing αναμένεται να κάνουν τα μαγικά τους στη ρύθμιση της ανάρτησης, για να προσφέρουν πιο ευκρινή χειρισμό και θα ενσωματώσουν επίσης ένα πιο στιβαρό σύστημα πέδησης, που θα ανταποκρίνεται πιο αποτελεσματικά στην αυξημένη απόδοση ισχύος. Επιπλέον, η ενίσχυση της ακαμψίας της πλατφόρμας TNGA θα αποτελέσει βασικό σημείο αναφοράς για μια τέτοια έκδοση.

Advertisement

Υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με το εάν η Toyota θα εξοπλίσει το Prius υψηλών επιδόσεων, με την επερχόμενη τεχνολογία προσομοίωσης χειροκίνητου κιβωρίου ταχυτήτων.

Αρχικά σχεδιασμένο για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, το σύστημα υψηλής τεχνολογίας θα μπορούσε ενδεχομένως να βελτιώσει την αίσθηση και τον ήχο και στα PHEV.

Advertisement

ΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ψήνεται συνεργασία Toyota-Suzuki στα ηλεκτρικά
Έρχεται μίνι καθαρόαιμο Toyota Land Cruiser με 25.000 ευρώ;
Τίποτα δεν μπορεί να σκοτώσει ένα Toyota Land Cruiser (+video)