Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To «4» στο ρόμβο της Renault, «δείχνει» την επόμενη αναβίωση

Ελλάδα 9:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To «4» στο ρόμβο της Renault, «δείχνει» την επόμενη αναβίωση

ΝΕΑ

To «4» στο ρόμβο της Renault, «δείχνει» την επόμενη αναβίωση

ΝΕΑ

Ένα ολοκαίνουργιο Renault 4L θα μπορούσε να πάρει θέση στη γκάμα της Γαλλικής εταιρείας ως ένα αξιόπιστο και χαμηλού κόστους ηλεκτρικό επαγγελματικό όχημα.

Advertisement
Advertisement

Άνετα θα μπορεί να βρεθεί δίπλα στο νέο 5 hatchback που έρχεται από τη Renault και αναμένεται να το δούμε να παρουσιάζεται με κάθε επισημότητα έως το 2025.

Η Renault θα μπορούσε να προσθέσει ένα άλλο αναγεννημένο εμβληματικό μοντέλο στη γκάμα της στο άμεσο μέλλον με τη μορφή μιας νέας, ηλεκτρικής έκδοσης του 4L. Θα είναι ένα ακόμα «βασικό» όχημα σε μια μονάδα ηλεκτροκίνησης αλλά με διαφορετική εμπορική στόχευση αυτή τη φορά, που θα έρθει στη γκάμα της Renault από την οποία περιμένουμε να έχει επτά νέα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα έως το 2025. Μην ξεχνάμε πως λίγο καιρό πριν, μέσα στο 2021, η μάρκα αποκάλυψε το εντυπωσιακό πρωτότυπο Renault 5, το οποίο αναμένεται το 2023 ως ένα προσιτό ηλεκτρικό supermini.

Advertisement
Advertisement

Η Renault δεν έχει καταγράψει επίσημα κανένα σχέδιο για την αναβίωση του 4L. Ωστόσο, υπήρξαν πολλές αναφορές που υποδηλώνουν ότι η μάρκα είναι πολύ κοντά στο να δεσμευτεί για επανέκδοση του μοντέλου ως ένα άλλο ακόμα προσιτό μικρό ηλεκτρικό με πολλά στοιχεία- αναφορές στο πρωτότυπο. Το πρώτο Renault 4L, είχε μείνει στην παραγωγή για πάνω από 31 χρόνια, από το 1961 έως το 1992, κατά τη διάρκεια των οποίων Renault κατασκεύασε πάνω από οκτώ εκατομμύρια αυτοκίνητα. Φέτος, το Renault 4L γιορτάζει την 60η επέτειό του και η Renault μας δίνει ένα teaser για κάποια «έκπληξη» με βάση το 4L van τον Νοέμβριο. Εάν το 4 βασιστεί στην ίδια πλατφόρμα με το νέο 5, θα χρησιμοποιήσει την CMF-B που χρησιμοποιείται σήμερα από το Zoe, η οποία είναι στην ουσία μια τροποποιημένη έκδοση της πλατφόρμας του Clio και είναι κατάλληλη για ένα ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης.

Διαβάστε ακόμα:
Επιστρέφει ως ηλεκτρικό το Renault 4L
Δοκιμή: Νέο Renault Scenic 1.3 TCe 140PS
Επίσημο: Τα νέα van της Renault