Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται το αυτοκίνητο των 10.000 ευρώ

Ελλάδα 21:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται το αυτοκίνητο των 10.000 ευρώ

ΝΕΑ

Έρχεται το αυτοκίνητο των 10.000 ευρώ

ΝΕΑ

Ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθούν να βρουν μια φόρμουλα για να επιβάλλουν κάποιους νέους περιορισμούς στις εισαγωγές και πωλήσεις των κινεζικών αυτοκινήτων, οι Κινέζοι απαντούν με τον τρόπο που ξέρουν και μπορούν να πράξουν: Με την περαιτέρω μείωση της τιμής πώλησης.

Advertisement
Advertisement

Οι χώρες της Γηραιάς Ηπείρου δείχνουν «εγκλωβισμένες» μεταξύ της αναγκαιότητας να περιορίσουν όσο γίνεται την εξάπλωση των κινεζικών μοντέλων σε αυτές αλλά και της ανάγκης τους να μην διαρραγούν οι εμπορικές συναλλαγές τους με την ασιατική χώρα (και) σε αυτόν τον τομέα.

Αυτό έπραξε και η BYD με το Seagull (φωτογραφίες), το σχετικά μικρών διαστάσεων αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της. Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, η εταιρεία μείωσε κατά 5% την βασική τιμή πώλησης του αυτοκινήτου στην κινεζική αγορά.

Σύμφωνα με το Reuters, αυτό σημαίνει ότι το Seagull διατίθεται εκεί από τα 9.700 δολάρια (περίπου 8.875 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία). Δηλαδή κάτω από το όριο των 10.000 δολαρίων και ακόμα χαμηλότερα από αυτό των 10.000 ευρώ, (πάντα για την κινεζική αγορά).

Advertisement
Advertisement

Αυτό σημαίνει ότι η BYD είναι σε θέση να πράξει το ίδιο και με μεγαλύτερα μοντέλα της εφόσον οι Ευρωπαίοι αποφασίσουν να επιβάλλουν περιορισμούς. Ενώ οι τελευταίοι προσπαθούν να εξελίξουν νέα μοντέλα τους που για τον αγοραστή θα κοστίζουν λιγότερο από 25.000 ευρώ ή ακόμα (πιο δύσκολα) και κάτω από 20.000 ευρώ, οι Κινέζοι φαίνεται να μπορούν να μειώνουν τις τιμές πώλησης των δικών τους αυτοκινήτων ώστε να τα κάνουν ασυναγώνιστα στον συγκεκριμένο τομέα.

Αυτού του τύπου η αντίδραση των Κινέζων στον ιδιότυπο οικονομικό πόλεμο με την Ευρώπη προβληματίζει τα στελέχη των αυτοκινητοβιομηχανιών της καθώς γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να τους ακολουθήσουν σε αυτή την πρακτική, τουλάχιστον στην παρούσα εποχή.